Wat komt er kijken bij een tapijtreiniging?

Tapijt ziet er comfortabel uit, dempt veel geluid en is tijdens de wintermaanden warm. Het is niet gek dat veel kantoor- en bedrijfspanden ervoor kiezen om tapijt als vloerbedekking te kiezen. Tapijt moet echter wel goed onderhouden worden om de levensduur te verlengen. Doordat meestal grotere aantallen mensen dagelijks over het tapijt lopen is de kans op beschadigingen of vlekken groot. Professionele tapijtreiniging kan vlekken, vuil en ander stof verwijderen zodat de werkomgeving weer schoon en optimaal is. Wat er komt kijken bij professionele tapijtreiniging vertellen we in dit blog.

Onze aanpak bij tapijtreiniging

Actief Cleaning Services heeft professionele materialen apparaten tot haar beschikking om het tapijt grondig te reinigen. Deze zijn in staat om de meerderheid van het vuil gelijk te doen verdwijnen. Een schone werkomgeving is wel zo prettig voor medewerkers, maar ook voor klanten of zakenpartners die over de vloer komen. Het draagt bij aan een hygiënische omgeving en geeft een schone uitstraling. Naast onze schoonmaak kunnen wij bovendien een beschermde laag aanbrengen over het tapijt. Het is eigenlijk een soort waterdichte laag waardoor toekomstig vuil en vlekken geen kans krijgen om door te dringen. Tevens zijn deze vlekken de volgende keer beter te verwijderen dankzij de beschermende laag. In de meeste gevallen gebruiken wij onze stoommachines bij tapijtreiniging. Toch kan een reiniging ook worden voltooid door middel van impregnatie van de stof met watervaste of beschermende vloeistoffen. Afhankelijk van een aantal factoren zoals de conditie van het tapijt en hoe intensief deze gebruikt wordt, bepalen we de beste aanpak voor jouw vloerbedekking.

Tapijt ernstig vuil? Kies voor dieptereiniging

Soms is het tapijt dusdanig vuil dat de bovengenoemde methodes ontoereikend zijn. Geen probleem, speciaal voor ernstig vieze en vuile tapijten hebben wij een speciale dieptereiniging. Hierbij wordt hogedruk water gespoten en vervolgens weer opgezogen. Al het vuil is dan verdwenen. We raden het aan om een dieptereiniging uit te voeren wanneer het tapijt wel vies is, maar niet toe is aan vervanging. Of omdat je het niet wilt vervangen. Het is een hardnekkige aanpak, maar wel bewezen effectief voor het herstellen van je tapijt.

Laat tapijtreiniging over aan een professional

Natuurlijk kun je zelf verzoeken het tapijt te reinigen. Toch raden wij dit af. Waarom? Indien er niet gebruikt gemaakt wordt van geschikte materialen of de techniek ontbreekt dan is de kans groot dat het tapijt alleen maar meer beschadigd of nieuwe vlekken ontstaan. Deskundigen zoals Actief Cleaning Services weten exact hoe ze het beste het tapijt in jouw pand kunnen aanpakken. Zo kun je langer genieten van de vloerbedekking. We komen graag bij jouw pand langs voor een periodieke tapijtreiniging. Voor meer informatie over onze diensten kun je gerust contact met ons opnemen.