Wanneer je tapijt verzorgt is het belangrijk dat je alle bacteriën uit het tapijt verwijderd. Dit kun je zelf doen, mits je beschikt over de juiste apparatuur, middelen en kennis. Zeker als het om grote oppervlakten gaat – denk aan complete kantoorpanden – is het inschakelen van een specialist een slimme zet. Zo weet je zeker dat alle bacteriën op een veilige manier worden verwijderd en dat het tapijt weer hygiënisch is.

Je tapijt op verschillende manieren schoonmaken

Het is belangrijk om je tapijt regelmatig schoon te maken, omdat het anders een bron van bacteriën kan worden. Bacteriën kunnen zich gemakkelijk vermenigvuldigen in vuil en op plaatsen met veel vocht, zoals in tapijt. Er zijn verschillende manieren waarop je bacteriën uit je tapijt kunt verwijderen. Hieronder lees je een aantal tips om vloerbedekking te reinigen.

1.     Tapijt reinigen door te stofzuigen

Stofzuigen is een van de beste manieren om bacteriën uit je tapijt te verwijderen. Het zuigt niet alleen stof en haar op, maar verwijdert ook kleine deeltjes van bacteriën. Zorg ervoor dat je stofzuigerzakken regelmatig vervangt om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën meer in je stofzuiger zitten.

2.     Stoomreiniging

Stoomreiniging is een andere goede manier om bacteriën uit je tapijt te verwijderen. Het gebruik van stoom helpt bij het doden van bacteriën en het verwijderen van vuil en stof uit het tapijt. Zorg ervoor dat je een goede stoomreiniger gebruikt die geschikt is voor tapijtreiniging.

Een professionele partij kan stoomreiniging van tapijt uitvoeren met speciale machines die niet beschikbaar zijn voor particulieren. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten tapijten en kennis van de juiste reinigingsmethode is vereist om schade aan het tapijt te voorkomen. Professionals zoals Actief Cleaning Services hebben deze kennis en ervaring en kunnen daarom het beste resultaat garanderen.

3.     Reinigen met azijn

Wit natuurazijn is een natuurlijk antibacterieel middel dat ook helpt bij het verwijderen van vuil en stof uit het tapijt. Meng één deel azijn met twee delen warm water en gebruik dit om het tapijt te reinigen. Laat het azijnmengsel ongeveer 15 minuten inwerken voordat je het afspoelt met warm water.

Wil je je tapijt door een professional grondig laten reinigen?

Heb je deze blog gelezen en denk je bij jezelf: ik zou toch liever mijn tapijt laten reinigen door een professionele partij, neem dan eens een kijkje op onze site. Of betreft het een compleet pand met tapijt dat je wilt laten schoonmaken? Onze specialiteit is het verwijderen van vlekken en bacteriën uit tapijt. Wij voeren graag een grondige tapijtreiniging uit in uw pand!