Tapijtreiniging

Tapijten zijn een populair type vloerbedekking in kantoren. Ze houden tijdens de winter warmte goed vast en ogen zacht en comfortabel. Bovendien tovert een stijlvol tapijt een saaie kantoorruimte om in een knus en open werkplek.

Maar toch kan tapijt ook makkelijk vuil raken. Een koffiemok die valt, vlekken door het morsen tijdens de pauze of vochtschade. Tijd voor professionele tapijtreiniging door Actief Cleaning Services om die lelijke vlekken eruit te krijgen.

Of bel ons direct op +31 416 671 720

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor onze professionele schoonmaakdiensten.

Offerte
Meerkeuze *

Tapijt reinigen: een schone werkomgeving

Vuil en vocht kunnen jarenlang ongezien invloed op het tapijt op de werkvloer. Je tapijt laten reinigen is dan eigenlijk de enige juiste manier om het tapijt weer stof- en vuil-vrij te krijgen. Niets is immers zo belangrijk als werken in een schone werkomgeving.

Jouw tapijt schoonmaken doen we door heel Noord-Brabant

Maar niet alleen draagt deze reiniging bij aan een schone werkomgeving, ook het uiterlijk van je kantoor is belangrijk voor klanten of zakenpartners. Je zult merken dat niet alleen je kantoor maar ook de werkomgeving van je collega’s of medewerkers verbetert. Of je nu een tapijtreiniging in BredaDen BoschTilburg of Eindhoven nodig hebt: Actief Cleaning Services is in heel de provincie actief!

Hoe werkt een tapijtreiniging?

Allereerst maken we een indicatie van de oppervlakte en de benodigde apparatuur. Vaak gebruiken we voor een reiniging onze eigen apparatuur. Deze weten vaak het meeste vuil in no time te verwijderen.

Bovendien kun je ervoor kiezen om na de schoonmaak een beschermende laag over het tapijt te leggen. Deze zie je niet, maar werkt ongeveer hetzelfde als bij schoenenspray. Een soort waterdichte laag dus. Bovendien zijn dankzij die laag ook vlekken beter te verwijderen.

Reinigen en vlekken verwijderen via sproei-extractie

Voor het reinigen van tapijten maken we gebruik van sproei-extractie met een speciale sproei-extractie machine. Dit is een effectieve manier om makkelijk en snel vuil en andere vlekken uit je tapijt te halen. Onder een hoge druk wordt er water met een reinigingsmiddel op de stof gespoten. Vervolgens wordt het water opgezogen uit de vloerbedekking en is deze weer schoon!

Stof impregneren om te beschermen

Naast de bekende stoommachines, kun we je tapijt schoonmaken door de stof te impregneren met watervaste of beschermende vloeistoffen. Wat de beste manier van reinigen is, is afhankelijk van de conditie van de vloerbedekking: Hoe lang ligt het er al? Hoe intensief is het gebruikt? Hoe ernstig is het tapijt bevuild in die tijd?

Waarom tapijt laten reinigen door een professional?

Het reinigen van tapijt kun je beter aan professionals overlaten. Helaas zien we nog te vaak dat dit niet gebeurt. Met alle gevolgen van dien: vlekken die er niet meer uitgaan, beschadigingen of vlekken die alleen maar erger zijn geworden. Wij nemen als professioneel schoonmaakbedrijf graag deze kopzorgen uit je handen. Zo hoef je zelf niet aan de slag of halsbrekende toeren uit te halen. Wil je zo lang mogelijk blijven genieten van je tapijt? Dan kun je er ook voor kiezen om periodiek je tapijt te laten reinigen door Actief Cleaning Services. Neem contact op en vraag naar de voorwaarden.

Totaalpakket op het gebied van schoonmaak

Niet alleen kun je je tapijt door ons laten schoonmaken. Je kunt ons ook inschakelen voor het verdere vloeronderhoud. Handig als je tapijtvloer overgaat in tegels of parket. Actief Cleaning Services beschikt ook hiervoor over de geschikte apparatuur. Zo kunnen wij je vloeren in mum van tijd weer zo goed als nieuw laten lijken. Ook de rest van je (kantoor)interieur kunnen wij voor je schoonmaken: van sanitaire voorzieningen tot vloeren en kasten.

Vrijblijvend contact opnemen

Ben je op zoek naar offertes om je tapijt schoon te maken? Neem dan vrijblijvend contact op met Actief Cleaning Services. Wij maken aan de hand van een oppervlaktemeting een offerte op voor de reiniging van de tapijten in je kantoor- of bedrijfsruimte. Het reinigen van tapijten is doorgaans een klus dat relatief weinig tijd kost. Afhankelijk van de oppervlakte tapijt die er ligt varieert dit tussen één of meerdere dagen.

Veelgestelde vragen

Hoe kun je het beste tapijt reinigen?

Er zijn meerdere manieren om je tapijt te reinigen. Welke methode het meest geschikt is, is afhankelijk van het type tapijt dat je hebt en hoe ernstig de vlek of hardnekkig het vuil is. Kleine vlekken zou je eventueel zelf kunnen verwijderen met bijvoorbeeld baking soda, groene zeep of vlekkenreiniger. Gaat het om een ernstige vlek of wil je het tapijt laten reinigen van een complete verdieping van je pand? Laat dit dan over aan een specialist zoals Actief Cleaning Services. Wij beschikken over moderne apparatuur zoals een stoomreiniger en niet-schadelijke schoonmaakmiddelen om je tapijt te reinigen.

Wat kost het om een tapijt te laten reinigen?

De kosten van een tapijtreiniging zijn afhankelijk van de ernst van de bevuiling en de omvang van de tapijtschoonmaak. Moet er speciale apparatuur aan te pas komen of hebben we voldoende aan de basis? Al deze factoren hebben invloed op de totale kosten. Aan de hand van een inspectie op locatie stellen we een offerte op maat op waarin alle kosten gespecificeerd staan beschreven.

Welk schoonmaakmiddel voor tapijt?

Voor het reinigen van tapijt gebruiken wij niet-schadelijke schoonmaakmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor het grondig reinigen van tapijt. We werken nooit met agressieve middelen. Dit kan de vloerbedekking beschadigen. Onze voorkeur gaat liever uit naar groene zeep, baking soda of een speciaal vlekkenreiniger. Zo weten we zeker dat het tapijt mooi blijft.

Hoe vaak moet je je tapijt reinigen?

Betreft het de schoonmaak van een tapijt die intensief gebruikt wordt, bijvoorbeeld in een vergaderruimte? Dan is het het beste om de vloedbedekking één keer per zes maanden grondig te laten reinigen. Eén keer per jaar is voldoende als het tapijt normaal intensief gebruikt wordt. Tijdens een inspectie op locatie wordt ingeschat hoe vaak er gereinigd moet worden.