Scholen schoonmaak

Op scholen is een goede en schone omgeving erg belangrijk. Scholen schoonmaak is een vak apart. Om deze reden wordt dat vaak uitbesteed aan professionals. Jouw schoolgebouwen ook op een professionele manier laten schoonmaken? Dan is Actief Cleaning Services uit Waalwijk het schoonmaakbedrijf voor je schoolgebouwen dat je zoekt. Hoewel ons hoofdkantoor in Waalwijk is gevestigd zijn wij actief door heel Brabant en ook daarbuiten.

Of bel ons direct op +31 416 671 720

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor onze professionele schoonmaakdiensten.

Offerte
Meerkeuze *

Professionele en grondige schoonmaak basisschool door Actief Cleaning Services

Voor leerlingen op zowel een basisschool en middelbare school is school een plek waar ze vaak acht uur of meer uren per dag doorbrengen. Een schone leeromgeving dankzij een regelmatige, goede schoonmaak op de basisschool en het voortgezet onderwijs is erg belangrijk. Een drukke plek waar redelijk wat plekken te vinden zijn die vatbaar zijn voor vuil, stof of troep. Denk maar eens aan de kantine, aula, sanitaire voorzieningen, lokalen en ook gymzalen.

Scholen schoonmaak is dan ook noodzakelijk voor een schone school. Niemand wil natuurlijk leren, werken of studeren in een schoolgebouw dat niet goed schoongemaakt is. We leggen graag aan je uit welke onderdelen van je schoolgebouw we schoonmaken.

Welke soorten schoonmaak voor scholen voeren wij uit?

Wij voeren scholen schoonmaak uit op allerlei soorten onderwijsinstellingen en scholen. In de schoonmaakwerkzaamheden maken we daarin het onderscheid tussen periodiek en regelmatig schoonmaakwerk. Met periodieke schoonmaak in het onderwijs bedoelen we schoonmaakwerk dat jaarlijks of in het kwartaal plaatsvindt. Daarnaast is er ook de reguliere dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse schoonmaaktaken. Wat we hieronder verstaan?

  • Grondige reiniging
  • Glasbewassing
  • Lokalen schoonmaken
  • Reinigen van de gevel

Grondige reiniging

Met een grondige reiniging bedoelen we een specialistische reiniging van vloeren, tapijten en toiletruimtes in scholen. Dit zijn doorgaans plekken waar zich veel vocht, vuil en stof ophoopt. Zeker bij de leerlingen uit groep 1 of 2 wordt de vloer nogal eens gebruikt om op te spelen. Een schone vloer is dan ook noodzakelijk! Ook sanitaire voorzieningen worden in een school dagelijks veelvuldig gebruikt en nemen we daarom mee tijdens de scholen schoonmaak.

Glasbewassing

Glasbewassing, hoewel dit onder periodiek schoonmaakwerk valt, is een of twee keer per jaar noodzakelijk schoonmaakwerk. Leerlingen en leraren werken nu eenmaal beter in schone lokalen en ramen die genoeg licht doorlaten. Glasbewassing door Actief Cleaning Services kan op jaarlijkse of frequentere data plaatsvinden. 

Lokalen schoonmaken

Als de scholen uit zijn is het tijd voor schoonmakers om de lokalen eens flink onder handen te nemen. Want waar geleerd, geknutseld of gewerkt wordt kan het al snel vies of vuil worden. Onze vakmensen weten precies hoe ze de schoonmaak van klaslokalen aan moeten pakken. Of dat nu dagelijks of wekelijks is: ons schoonmaakwerk gebeurt grondig en snel!

Reinigen van de gevel

Wil je de uitstraling van je school onder handen nemen? Dan is een grondig uitgevoerde gevelreiniging een manier om af te rekenen met aanslag door kalk of groene mossen. Deze kunnen het schoolgebouw een onderkomen uitstraling geven en zelfs leiden tot verdere beschadigingen. Gevelreinigingen vallen onder het periodiek onderhoud en hoeft dus niet frequent te gebeuren.

Actief Cleaning Services is actief in de meeste delen van Noord-Brabant. Je vindt ons van Breda tot Eindhoven.

Betere resultaten in een hygiënische omgeving

Niet alleen zullen de leraren en leerlingen beter werken en leren in een schone omgeving, het zegt ook veel over het uiterlijk van de school. Indien dit goed onderhouden en regelmatig gereinigd is, draagt dat natuurlijk bij aan de gastvrijheid en de uitstraling die je schoolgebouw heeft.

Verklein de kans op ziektes

Naast het uiterlijk van je school is werken in een schone werkomgeving gewoon beter en ook verantwoorder. Propjes, maar ook grondiger vuil zoals binnengelopen en ingesleten vuil dienen nu eenmaal opgeruimd te worden. Omdat leerlingen en leraren dicht bij elkaar in een gebouw zitten, kunnen ziektes zich vrij snel verspreiden. Met een goede hygiëne die dagelijks of wekelijks plaatsvindt beperk je het risico dat bacteriën zich sneller verspreiden.

Scholen schoonmaak met oog op de toekomst

Samen werken we aan een betere toekomst. Wij zijn ons bewust van onze ecologische voetafdruk. Door onder andere zo slim en efficiënt mogelijk onze scholen schoonmaak uit te voeren, werken we doelgericht en milieuvriendelijker aan de ideale leeromgeving van leerlingen en studenten.

Scholen schoonmaken met aandacht

Als je kennis, vaardigheden en ervaringen bundelt en deelt met elkaar leer je veel. Op scholen is dit vanzelfsprekend. Maar ook binnen ons bedrijf proberen we onze expertise en ervaringen met ons personeel te delen. We doen dit met veel enthousiasme en plezier. Hier profiteer je als klant direct van. Scholen schoonmaken doen we vakkundig en met een glimlach!

Meer weten? Neem contact met ons op!

Heb je interesse om als school of scholengemeenschap onze hygiënische expertise in te schakelen? Wij komen graag bij je langs voor een korte inspectie van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Aan de hand hiervan maken we een maatwerk offerte. Afhankelijk van je voorkeuren en beschikbare budget kunnen wij dagelijks, wekelijks of maandelijks diverse werkzaamheden voor jou uitvoeren.

Interesse? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of bel naar 0416 – 67 17 20 of stuur een mail naar info@actief-cleaningservices.nl.