Vloeronderhoud

Ongemerkt maken we per dag vele meters over onze vloer. Of dat nu thuis of op het werk is. Een vloer loopt hierdoor wel enige slijtage op. Vloeronderhoud is dan ook noodzakelijk om langer te kunnen genieten van je vloeren. Of dit nu om parket, tapijt of tegels gaat: vloeronderhoud periodiek of jaarlijks uit laten voeren kan zelden kwaad. Dankzij de vakmensen van Actief Cleaning Services en onze professionele apparatuur en werkwijze kunnen wij ieder type onderhoud aan. Wil je meer weten over onze diensten op het gebied van onderhoud? Lees hieronder meer en schakel ons in voor jouw klus.

Of bel ons direct op +31 416 671 720

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor onze professionele schoonmaakdiensten.

Offerte
Meerkeuze *

Vloeronderhoud, een specialisme

Ieder soort vloer vraagt om specifiek vloeronderhoud. Hierdoor behoort Actief Cleaning Services inmiddels tot een echte expert op het gebied van vloeronderhoud. Het werk wat er bij goed onderhoud komt kijken is een specialisme vanuit onze kant. Vloeronderhoud vraagt per vloersoort om een specifieke aanpak. Door onze ervaring in het schoonmaken en reinigen van vloeren in bedrijven, kantoorpanden of fabriekshallen, ligt onze focus dan ook bij het midden- en kleinbedrijf. Hierdoor kunnen wij het onderhoud van je vloeren niet alleen uitvoeren, maar het bedrijf ook nog eens voorzien van advies en een heel onderhoudsplan.

Welke soorten vloeronderhoud zijn er?

Zoals we hierboven schrijven is vloeronderhoud mogelijk voor een groot aantal verschillende soorten vloeren. Hieronder zetten we alle gangbare type vloeren op een rij met de schoonmaakwerkzaamheden die wij voor die types kunnen uitvoeren:

  • Tapijt en vloerbedekking: Het reinigen van een tapijt vraagt, indien het echt vuil is, om een speciale aanpak. Met een speciaal stoomreinigingsapparaat en schoonmaakmiddel kunnen wij je tapijten echter weer zo goed als nieuw maken.
  • Lineoleum: Qua onderhoud vraagt linoleum weinig aandacht. Toch kan een nieuwe coating of kleur zelden kwaad. Het onderhoud bestaat in dit geval dan uit het vervangen of aanpassen van een nieuwe laag coating.
  • Houten vloeren: Houten vloeren vragen om een speciale aanpak die per soort vloer verschilt. Vloeren zoals parket of massief hout moeten vaak behandeld worden met olie, lak of was. Dit kun je zelf doen, maar in het geval van kantoorruimtes of bedrijfspanden gaat het vaak om grote oppervlaktes. Laat ook dit onderhoud dus door ons uitvoeren.
  • Steen: Populair in veel overheidsgebouwen of openbare gebouwen zoals bibliotheken is een (natuur)stenen vloer. Deze stenen of plavuizen kunnen vervuild raken door stof en zand. Actief Cleaning Services heeft hiervoor speciale boenmachines in huis.

Dit zijn natuurlijk niet alle soorten vloeren waarvoor wij het onderhoud kunnen uitvoeren. Ben je benieuwd welke vloeren we nog meer onderhouden? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen. In principe kun je er altijd van uitgaan dat ieder soort vloer door ons aangepakt kan worden. Je kunt ons in heel Noord-Brabant inschakelen, waaronder vloeronderhoud in Eindhoven en Den Bosch.

Vloeren herstellen

Koop je een gebruikt pand, dan kan het voorkomen dat de vloeren extreem vuil of zelfs beschadigd zijn. Zeker als het pand al een tijd lang niet meer in gebruik is. Het is dan zelfs mogelijk dat de vloeren hersteld moeten worden. Actief Cleaning Services kan deze herstelwerkzaamheden eventueel voor je uitvoeren, hoewel we altijd even moeten kijken wat de schade precies is. Beschadigingen aan een massieve of natuurstenenvloer zijn moeilijker te herstellen dan beschadigingen aan tapijt of vloerbedekking.

Meer verzoring bij snelle slijtage

Sommige vloeren slijten nu eenmaal sneller dan andere vloeren. Dit heeft niet alleen met het materiaal te maken, maar ook met de locatie waar ze liggen. Vloeren in een basisschool of groot kantoorgebouw worden per dag misschien wel door honderden voeten betreden. Vanwege deze snelle slijtage kun je er bij ons ook voor kiezen om voor het onderhoud ook beschermende lagen op vloeren aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld bij linoleum of natuursteen (marmer en graniet). Raadpleeg ons altijd even voor de mogelijkheden per vloersoort.

Actief Cleaning Services inschakelen

Wil je na het lezen van dit artikel je vloer door ons laten onderhouden? Dan komen we graag met je in contact. Dit kan al via een makkelijke manier door ons online contactformulier in te vullen. Liever een persoonlijk gesprek? Dan kun je ons ook altijd even bellen op: 0416 – 67 17 20. Ook een mailtje sturen naar info@actief-cleaningservices.nl is mogelijk. Wij staan graag voor je klaar en komen bovendien graag met eigen ogen zien hoe we je het beste kunnen helpen met schoonmaakwerk, onderhoud of herstelwerkzaamheden.