Gevelreiniging

Zeker als je als bedrijf een groot pand of kantoor hebt, is het schoonmaken van deze grote oppervlakte een grote klus. Dat geldt ook voor een stukje gevelreiniging. Het wordt al snel vergeten, maar de gevel van een bedrijfspand is vaak het eerste wat klanten of zakenpartners zien. Een gevel moet er dus degelijk en verzorgd uitzien. Dankzij de vele jaren ervaring weet Actief Cleaning Services precies hoe we iedere soort gevelreiniging aan moeten pakken. De reiniging van de gevel gebeurt bij ons dan ook door ervaren schoonmakers met de juiste schoonmaakmiddelen en materieel. Lees hier meer over onze diensten en neem contact op. Wij verzorgen schoonmaak tot in de puntjes.

Of bel ons direct op +31 416 671 720

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor onze professionele schoonmaakdiensten.

Offerte
Meerkeuze *

Gevelreiniging voor je bedrijf door Actief Cleaning Services

Actief Cleaning Services is een allround schoonmaakbedrijf. Niet alleen maken we de interieurs, toiletten of kantoorruimtes schoon, inmiddels hebben we ons toegelegd op alle vormen van schoonmaken. Ook voor een kwalitatieve gevelreiniging van je bedrijfspand ben je dus bij Actief Cleaning Services aan het juiste adres. Wanneer je een gevelreiniging wil laten uitvoeren kun je bij Actief Cleaning Services uit diverse opties kiezen. Naast het reinigen van je gevel kun je ook de rest van je pand laten schoonmaken. Meer weten? Neem contact met ons op!

Verschillende soorten gevels

Gevels kunnen onderling verschillen. We hebben hieronder de meest voorkomende gevels op een rijtje gezet. Onze specialisten vertellen je graag meer over de technieken die we voor jouw gevel kunnen toepassen. Staat jouw type gevel er niet tussen? Maak je geen zorgen. Grote kans dat we alsnog een oplossing hebben, ook al komt die wellicht minder vaak voor.

Kalkzandsteen gevel

Kalkzandsteen

Gele baksteen gevel

Gele baksteen

Gestucte gevel

Spachtelputz en stucwerk

Rode baksteen gevel

Rode baksteen

Je gevel laten reinigen: dit kunnen we voor je betekenen

Een gevelreiniging kan op verschillende manieren worden toegepast. Dit is deels afhankelijk van de oppervlakte (bijvoorbeeld baksteen of beton), maar ook om wat voor vuil het op de gevel gaat. Gevelreiniging kun je bij onderstaande gevallen inzetten:

  • Graffiti: Helaas komt het nog altijd te vaak voor dat vandalen graffiti op de muren van een bedrijfspand, loods of andere ruimte spuiten. Bij Actief Cleaning Services weten we hoe we kordaat en met behulp van een speciale reiniger graffiti kunnen verwijderen. Ook hiervoor geldt dat je dit beter door een professional kan laten doen. Iedere soort verf vraagt namelijk om een andere benadering.
  • Verfresten: Wil je je pand opknappen of verbouwen? Oude verfresten verwijderen valt ook onder het kopje gevelreiniging.
  • Mossen en groene aanslag: Groene aanslag door mossen of schimmels kan schadelijk zijn. Door de muur met een chemische of stoomreiniging te behandelen bescherm je de muur en voorkom je snelle slijtage.
  • Roet: Zeker in een drukke stad en bij oude(re) gebouwen zie je het vaak terug: zwarte aanslag door roet uit uitlaten en door smog. Een grondige gevelreiniging kan dan al een groot verschil maken. Zeker bij oude panden en monumenten is professionele gevelreiniging aan te raden.

Chemisch reinigen

Iedere gevel is anders en vraagt een andere werkwijze, aanpak en middelen. Heb je last van hardnekkig vuil op je gevel, zoals oude verfresten? Een chemische gevelreiniging kan de oplossing zijn. Hierbij maken we gebruik van chemische middelen om het hardnekkige vuil te verwijderen. We beginnen met het aanbrengen van het middel op de gevel. Dit moet zo’n 30 minuten intrekken. De chemicaliën tasten het vuil aan, waardoor we het makkelijker kunnen afspoelen. Het vervuilde water vangen we op, voeren we af en wordt gerecycled. Pas na ongeveer een week is het eindresultaat zichtbaar. Dit komt omdat de gevel tijd nodig heeft om goed op te drogen. Niet iedere gevel is echter geschikt om chemisch te laten reinigen. Chemicaliën kunnen namelijk de ondergrond zoals steen of hout ook aantasten. Tijdens ons bezoek bekijken we welke mogelijkheden in jouw situatie mogelijk zijn.

Stoomreinigen gevel bij aanslag

Een andere methode die wij kunnen toepassen is het stoomreinigen van je gevel. Met name bij lichte vormen van aanslag aan je gevel is deze methode geschikt. We warmen water op tot maximaal 150 graden en spuiten dit met hoge druk op je gevel. De warmte weekt als het ware het vuil los, zodat het vervolgens makkelijker loslaat en eraf gespoten kan worden. Al het vervuilde water vangen we op en kunnen we daarna hergebruiken. Kortom, je gevel reinigen met stoom. Bij deze methode komen er geen chemische middelen aan te pas, wat uiteraard beter is voor het milieu.

Voor een langdurig mooie uitstraling en levensduur

Als je een mooi pand hebt gekocht dan wil je er vanzelfsprekend zo lang mogelijk van genieten. Door een gevelreiniging te laten uitvoeren ziet je gevel er weer zo goed als nieuw uit en het onderhoud zorgt ervoor dat de levensduur van het gebouw verlengt wordt. Met een gevelreiniging laat je je gevel weer stralen. En door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren, ben je er op tijd bij en kunnen eventuele beschadigingen tot de minimum beperkt worden. De belangrijkste eigenschap van een gevel is dat deze waterafstotend en vochtwerend is. Wij zorgen ervoor dat je gevel de zorg krijgt die het verdiend, zodat het totaalplaatje klopt.

Een professional inschakelen

Je kunt dus beter een schoonmaakbedrijf inschakelen en zeker niet zelf te gaan experimenteren met reinigen en schoonmaakmiddelen. De binnen- en buitenmuren kunnen blijvende schade oplopen als je bijvoorbeeld met te bijtende middelen schoonmaakt. Ook kan het zijn dat het gesteente van een muur poreus wordt en zelfs kan afbrokkelen. Een professioneel schoonmaakbedrijf zoals Actief Cleaning Services weet echter precies welk middel er voor welk probleem dient. Dit doen we aan de hand van een analyse. Wij komen dan ook graag zelf altijd even langs om de schade op te nemen. Aan de hand hiervan maken wij een offerte.

Het totaalpakket

Tevens kun je er als bedrijf ook voor kiezen om een totaalpakket door ons uit te laten voeren. Daarbij nemen we niet alleen de gevel onderhanden, maar ook de ramen en een stuk van het interieur. Zo kun je door een bedrijf alle schoonmaakwerkzaamheden uit laten voeren. En dat is natuurlijk wel zo helder en makkelijk communiceren.

Wij zijn actief in gevelreinigingen in en rondom Brabant, Breda, Den Bosch, Tilburg en Eindhoven. Ook buiten Noord-Brabant kun je gebruikmaken van onze diensten.

Contact opnemen met Actief Cleaning Services

Wil je dat wij je gevel grondig reinigen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij denken graag met je mee in de oplossing om af te komen van graffiti, roet, mossen en ander vuil op de gevels van je bedrijfspand, fabrieksruimte of loods. Snel en doeltreffend en altijd voor een eerlijke, scherpe prijs.

Je kunt contact opnemen door ons contactformulier in te vullen, ons te bellen of door een mailtje te sturen naar info@actief-cleaningservices.nl. Let wel op: Als je ons contactformulier invult, ga je akkoord met de manier waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan. Lees hier meer over de voorwaarden.

Al je vragen beantwoord

Hoe werkt gevelreiniging?

Het doel van een gevelreiniging is het verwijderen van vuil en aanslag van de gevel. Een gevelreiniging kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De methode is afhankelijk van het soort vuil en de ondergrond van de gevel. De aanslag en het vuil zullen door de combinatie tussen de juiste methode en hulpmiddelen loslaten, verwijderd worden en worden afgevoerd en blijft er een blinkend schone gevel over. Tijdens een gevelreiniging kunnen tevens mogelijke problemen zoals beschadigingen vroegtijdig ontdekt worden.

Wat kost gevelreiniging?

De kosten van een gevelreinigingen zijn zeer uiteenlopend. Dit heeft alles te maken met het feit dat geen enkele gevel hetzelfde is en er aan de hand van diverse variabelen een totaalprijs berekend wordt. Bij ons betaal je enkel voor hetgeen wat je daadwerkelijk afneemt. Om een inschatting te maken van de verwachte kosten komen we graag eerst even langs om de situatie te bekijken. Hierna stellen we een offerte op maat op. Hier nemen we ook graag je wensen en budget in mee.

Hoe lang duurt een gevelreiniging?

De duur van een gevelreiniging is afhankelijk van de grootte van de gevel, de reinigingsmethode en de hoeveelheid onderhoudswerkzaamheden die nodig zijn. In de meeste gevallen zijn wij in staat om een gevel binnen één dag te reinigen. Maar bij grotere projecten kan het zijn dat het reinigen van de gevel langer duurt. Tijdens ons bezoek kunnen we je concreet vertellen hoe lang we verwachten nodig te hebben om een grondige gevelreiniging uit te voeren.