Zonnepanelen schoonmaken

Heb je zonnepanelen op het dak liggen? Dan moeten die ook schoongemaakt worden. Doe je dit niet dan kan het rendement van een zonnepaneel flink achteruitgaan. Hoe dat kan en hoe je het beste je zonnepanelen kunt schoonmaken vertellen wij je graag. Laat sowieso deze klus door een professioneel schoonmaakbedrijf zoals Actief Cleaning Services uitvoeren. Deze vorm van schoonmaken vraagt om een speciale aanpak en voor deze kwetsbare apparatuur kun je niet zomaar allerlei schoonmaakmiddelen- of apparatuur gebruiken. Onze vakmensen weten wel beter. Zij hebben immers speciale trainingen gedaan om zonnepanelen op het dak of tuin schoon te maken. Hieronder vertellen we je meer over hoe we je zonnepanelen schoonmaken.

Of bel ons direct op +31 416 671 720

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor onze professionele schoonmaakdiensten.

Offerte
Meerkeuze *

Zonnepanelen schoonmaken door professionals

Zonnepanelen op een plat dak zullen om meer schoonmaakwerk of onderhoud vragen. Zonnepanelen op een schuin dak hoef je daarentegen zelden schoon te maken. Dit komt door de hellingshoek waardoor regen de zonnepanelen vanzelf schoonspoelt. Zonnepanelen schoonmaken door professionals is echter wel aan te raden bij zonnepanelen op een platdak, maar ook op de vlakke grond (bijvoorbeeld in de tuin of een heel park). Regen spoelt het vuil nauwelijks weg. En er blijft veel vuil achter op zonnepanelen. Denk maar eens aan het vele zand, bladeren en natuurlijk vogelpoep. Als je je zonnepanelen laat schoonmaken door professionals weet je zeker dat het goed en grondig gebeurt!

Hoe we zonnepanelen schoonmaken

Als je inderdaad Actief Cleaning Services inschakelt om je zonnepanelen schoon te maken, weet je zeker dat dit op een grondige manier gebeurt. Wanneer je je zonnepanelen niet laat schoonmaken kan dit immers leiden tot een verlaagd rendement. En dat wil je natuurlijk niet. Wij maken gebruik van biologische en speciale, duurzame schoonmaakmiddelen voor de zonnepanelen. Het schoonmaken gebeurt uitsluitend met de daarvoor bestemde schoonmaakmiddelen- en materialen.

Wanneer zonnepanelen laten schoonmaken?

Zonnepanelen zijn dus vrij kwetsbaar. Sowieso geldt ook dat als er een zonnepaneel viezer is, hierdoor het rendement van de andere panelen ook kan verlagen. Periodiek onderhoud is dus gewenst. Wij zien dat bedrijven steeds vaker zonnepanelen aanleggen op het dak van hun loods of kantoor. En dat is natuurlijk goed! Toch vragen al die panelen om onderhoud. Bij Actief Cleaning Services kun je daarom een schoonmaakplan aanvragen. Afhankelijk van je wens of budget kunnen wij een keer in de zoveel jaar langskomen voor een grote schoonmaak. Ook kunnen we wat frequenter langskomen voor controles en kleinere schoonmaakwerkzaamheden. Wij raden het in ieder geval aan om, als de zonnepanelen schoongemaakt moeten worden, dit dan nog voor de zomer te laten doen.

Risico’s bij het schoonmaken

Nog al te vaak zien we dat mensen zelf het dak opgaan om hun zonnepanelen schoon te maken. Heb je er een of twee liggen, dan is dat geen probleem, maar zorg er dan wel voor dat je dit op de juiste manier doet. Veelgemaakte fouten zijn:

  • Water met (te veel) zout: Zout is funest voor elektriciteitsleidingen en kan zelfs leiden tot uitval. Maak dus nooit schoon met water met daarin een zoutoplossing. Ook kan het zout een laag over het zonnepaneel achterlaten, waardoor het rendement daalt.
  • Gebruik van het verkeerde schoonmaakmiddel: Denk daarbij aan bijtende, chemische schoonmaakmiddelen die de sensoren op het zonnepaneel aantasten. Deze stoffen kunnen zowel krassen als blijvende schade aan de techniek bezorgen.
  • Drukspuit: De drukspuit erop? Liever niet. Ook hiermee kun je de onderdelen van een zonnepaneel beschadigen.

Het juiste materiaal

Ook het materiaal waarmee we reinigen is professioneel en goedgekeurd. Zo gebruiken we speciale borstels en natuurlijke schoonmaakmiddelen. We proberen doorgaans met zo min mogelijk water te werken. Kun je er zelf sowieso niet goed bij? Dan hebben we ook speciale hoogwerkers waarmee we makkelijk bij de lastige hoeken en plekjes komen.

Een afspraak maken

Een afspraak met Actief Cleaning Services maken? Dat gaat heel makkelijk door middel van ons online contactformulier. Laat ons weten om hoeveel zonnepanelen het gaat en wanneer je je schoonmaakklus uitgevoerd wil hebben. Wij gaan dan voor je aan de slag. Graag willen we de locatie van de panelen ook altijd even zien, zodat we precies weten hoeveel mensen of materiaal we nodig hebben. Maak vandaag nog een afspraak door te mailen naar info@actief-cleaningservices.nl of door te bellen met 0416 – 67 17 20.