Ramen wassen, voor veel mensen een vervelende klus. Het vuil dat achterblijft op de ramen is een groot frustratiepunt, maar ook de strepen door het water zijn vaak erg vervelend. In de praktijk blijkt het erg lastig te zijn om écht schone ramen te krijgen. Gelukkig is dat door het gebruik van osmosewater verleden tijd. Steeds meer huishoudens en uiteraard professionele schoonmaakbedrijven maken gebruik van osmosewater. Logisch ook, want alleen met osmosewater krijg je het gewenste resultaat: schone ramen zonder strepen. Maar wat is osmosewater en wat zijn nou de voordelen? Dat bespreken we in deze blog.

Wat is osmosewater?

Osmosewater is het resultaat van gefilterd zuiver water. Vaak wordt het water onder hoge druk door een ultrafijn membraam gefilterd. Alle onzuiverheden die normaal gesproken voor de strepen zorgen worden uit het water verwijderd. Onder andere ammonium, zout, nikkel, chloor, kalk, zink en mangaan blijven achter. Ook alle virussen en bacteriën worden uit het water verwijderd. Daardoor zit er niks meer in het water dat mogelijk kringen of strepen op de ramen veroorzaakt. Perfect voor glasbewassing en gemakkelijk in gebruik.

Een optimaal resultaat

Wil jij osmosewater gaan gebruiken voor glasbewassing? Zorg dan dat je dit een aantal keer doet om het optimale resultaat te realiseren. Het kan namelijk zo zijn dat in de poriën van het glas nog oud vuil of zeepresten zitten. In veel gevallen is het resultaat na een tweede behandeling optimaal en goed zichtbaar.

Osmosewater wordt veel gebruikt om de ramen te reinigen, maar ook zonnepanelen worden schoongemaakt met dit type water. Heb je thuis een aquarium, terrarium of een vivarium? Zorg dat jouw huisdieren genieten van een schone leefomgeving en maak het glas schoon met osmosewater.

Verschillende voordelen

Een aantal van de voordelen van osmosewater op een rijtje:
– Het heeft een zeer sterk reinigend vermogen
– Er blijven geen strepen of vlekken op het glas. Zelfs in zonlicht is het niet zichtbaar!
– Het osmosewater dringt tot diep in de poriën van het glas, dus een nog diepere glans
– Siliconen en rubbers worden niet aangetast door dit middel
– Vuil hecht zich minder snel op het behandelde oppervlak

Meer weten?

Wil jij meer weten over het gebruik van osmosewater of wil je graag een professionele schoonmaakpartij inschakelen? Dan ben je bij Actief Cleaning Services aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring binnen de branche. Bij iedere schoonmaakklus stellen we een haalbaar plan op. Dit gebeurt uiteraard in overleg. Neem eenvoudig contact met ons op, we bespreken graag de verschillende mogelijkheden.