Je badkamer reinigen is misschien wel de meest lastige taak in huis. Kalkaanslag, zeepresten en schimmel kunnen zich snel ophopen, waardoor je badkamer er vies en onhygiënisch uitziet. Gelukkig is een grondige schoonmaakbeurt niet zo moeilijk als het lijkt. Lees in dit artikel hoe je je badkamer weer sprankelend schoon kunt krijgen en kunt laten stralen als nooit tevoren!

Verzamel schoonmaakbenodigdheden om je badkamer te reinigen

Voordat je je badkamer gaat reinigen, is het essentieel om alle benodigde schoonmaakmiddelen en  te verzamelen. Zorg ervoor dat je de volgende items binnen handbereik hebt: glasreiniger, allesreiniger, toiletreiniger, kalkverwijderaar voor de schoonmaakmiddelen. Voor het schoonmaakgereedschap, zorg dat je een emmer, sponzen, microvezeldoeken en borstels bij de hand hebt. Met deze uitrusting ben je klaar om je badkamer weer te laten stralen.

Optimaal je badkamer reinigen: zet deze stappen

Ruim eerst alles op wat in de weg staat, voordat je je badkamer gaat reinigen. Verwijder flesjes, zeepbakjes en andere accessoires van de wastafel en het bad. Voer de schoonmaakbeurt daarna volgens deze stappen uit:

  • Spiegels en grondoppervlakken: Begin met het sprayen van een glasreiniger op de spiegels en andere glazen oppervlakken. Gebruik een microvezeldoek om ervoor te zorgen dat er geen strepen ontstaan tijdens het schoonmaken. Werk van boven naar beneden voor het beste resultaat.
  • Toilet schoonmaken: Breng daarna toiletreiniger aan in de toiletpot en laat het enkele minuten inwerken. Gebruik in de tussentijd een allesreiniger om de buitenkant van het toilet schoon te maken. Gebruik een toiletborstel om de binnenkant grondig te schrobben en spoel daarna door.
  • Kalkverwijderaar gebruiken: Kalkaanslag kan zich ophopen op kranen, douchekoppen en tegels. Breng een kalkverwijderaar aan volgens de instructies op de verpakking en laat het enkele minuten intrekken. Gebruik vervolgens een borstel om de kalkaanslag weg te schrobben en spoel grondig af.
  • Tegels en vloeren reinigen: Tegels en voegen kunnen vuil en schimmel vasthouden. Gebruik een allesreiniger en een borstel om de tegels grondig schoon te maken. Voor hardnekkige schimmelplekken kun je een mengsel van water en azijn gebruiken.

Een frisse afwerking: denk ook aan deze punten tijdens het schoonmaken

Schoonmaken van de vloer en afvoerputjes is tevens essentieel wanneer je je badkamer gaat reinigen. Gebruik een bezem of stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Gebruik daarna een dweil met een sopje om de vloer schoon te maken. Vergeet niet om de afvoerputjes vrij te maken van haar en vuil. Zorg er daarnaast voor dat de ventilatie in de badkamer goed werkt om vocht en schimmel te voorkomen. Plaats eventueel een luchtverfrisser om de badkamer weer lekker te laten ruiken.

Laat je badkamer stralen als nooit tevoren

Het grondig schoonmaken van je badkamer is misschien een tijdrovende klus, maar het is de moeite waard voor een schone, frisse en hygiënische ruimte. Door systematisch te werk te gaan en de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken, kun je de strijd aangaan tegen kalkaanslag, zeepresten en schimmel. Volg de stappen in deze gids en geniet van een badkamer die weer straalt als nieuw!