Hogedrukreinigers, ook wel hogedrukspuiten genoemd, zijn ideaal om je huis of tuin grondig mee schoon te maken. Door de hoge druk die deze machines kunnen leveren, is er geen vuil of aanslag dat ze niet kunnen wegspuiten. Bovendien zijn hogedrukreinigers ook nog eens relatief eenvoudig in gebruik.

Grondige reiniging: zo goed als nieuw!

Vrijwel alle soorten oppervlakken kunnen worden gereinigd met een hogedrukreiniger. Denk hierbij aan terrassen van hout of steen, de gevel, muren zowel binnen als buiten, vloeren, ramen en machines. Ook zeer hardnekkig vuil zoals vuil op tegels of motorolie op beton kan eenvoudig worden verwijderd met behulp van een hogedrukreiniger. Zoiets kleins als vuil wegspuiten kan een groot effect hebben op de uitstraling en levensduur van een oppervlakte. Na de behandeling ziet jouw toepassing er weer als nieuw uit!

Welke oppervlakten zijn geschikt voor een hogedrukreiniger?

Hogedrukreinigers zijn uitermate geschikt voor het grondig reinigen van verschillende soorten oppervlakken. Denk aan steen, hout of kunststof. Stenen oppervlakten kunnen doorgaans prima tegen een stootje. Natuurlijk vuil zoals bladeren en modder spuit je er zo vanaf. Voor mos heb je echter een speciale behandeling nodig met osmosewater. De hogedrukreiniger gebruik je ook om houten oppervlakten te reinigen. Doe dit wel voorzichtiger. Het materiaal is minder sterk dan steen. Zorg ervoor dat de druk niet té hoog is en houd ruime afstand tussen de slang en het object.

Zelf doen of door een professional?

Hogedrukreinigers zijn relatief eenvoudig in gebruik. Toch is het verstandig om, vooral als je voor het eerst gaat werken met een hogedrukreiniger, even de tijd te nemen om je erin te verdiepen. Zoek bijvoorbeeld een aantal tutorial video’s op YouTube op of lees de gebruiksaanwijzing van je hogedrukreiniger door. Op deze manier weet je zeker dat je de machine correct gebruikt en voorkom je schade aan jezelf, je huis of je spullen.

Als je er toch liever niet aan begint, of als het te veel werk lijkt, dan kun je ook altijd een professional inschakelen. Er zijn genoeg bedrijven die gespecialiseerd zijn in het schoonmaken met hogedrukreinigers. Zij weten precies hoe ze de machine moeten gebruiken en kunnen je huis of tuin dan ook snel en grondig schoonmaken.

Meer informatie nodig?

Wil je eerst nog wat meer informatie over jouw specifieke situatie? Je kunt altijd contact opnemen of nog wat meer lezen op onze blog voordat je de hogedrukreiniger erbij pakt.