Een veelvoorkomend en erg vervelend probleem: ongewenste graffiti op woningen, panden of monumenten. Ongewenste graffititekeningen geven het gebouw én de omgeving een verwaarloosde en onveilige indruk. Zeker graffiti verwijderen op steen heeft een professionele aanpak nodig. Hoe we dat doen, lees je in dit artikel.

Graffiti verwijderen van verschillende ondergronden

Illegale graffiti komt steeds vaker voor. Er bestaan verschillende technieken om het te verwijderen en de beste manier om dat te doen is afhankelijk van de soort graffiti en van het type ondergrond waarop de tekening is geplaatst. Gelukkig kan Actief Cleaning Services hierbij helpen. We weten hoe we kordaat en met behulp van een speciale reiniger graffiti verwijderen. Ook hiervoor geldt dat je dit beter door een professional kan laten doen. Iedere graffitisoort en de ondergrond vraagt namelijk een andere behandeling.

Verwijdering op beton, baksteen of natuursteen

Graffiti artiesten spuiten hun kunstwerk het liefst op beton, baksteen en natuursteen. Om van deze ondergrond het ‘kunstwerk’ te verwijderen, maakt Actief Cleaning Services altijd gebruik van graffiti verwijderaar. Na een inwerktijd kan je met gepaste druk en heet water de verwijderaar en graffiti van de muur halen.

Het grote nadeel van graffiti op steen is dat de kleurpigmenten vaak tot diep in het materiaal dringen. Om de tekening volledig van beton of steen te verwijderen, is vaak nog een tweede stap nodig.

Verschillende technieken voor graffiti verwijderen op steen

Er bestaan verschillende technieken om graffiti te verwijderen op steen. Dit is namelijk afhankelijk van het type ondergrond waarop de tekening is geplaatst. Graffiti van muur verwijderen vraagt de nodige voorzichtigheid en professionaliteit. Hiervoor zijn er verschillende technieken:

  • Graffiti verwijderen met hogedrukreiniger

Het is niet gemakkelijk om graffiti te verwijderen van steen. Een hogedrukspuit of huis-tuin-en-keukenmiddelen zijn hierom vaak ook onvoldoende om verf goed en voorzichtig te verwijderen, zonder de ondergrond te beschadigen. Bij moeilijke ondergronden of hardnekkige sprays wordt de gevel of het object eerst met een reinigingsmiddel behandeld. Vervolgens spoelt de hogedrukspuit de graffiti eraf.

  • Stoomreinigen

Graffiti van een muur verwijderen doen we daarom effectiever met een stoomreiniger. De stoom van 150 graden reinigt de muur of gevel. Door de hoge druk én de hitte van de stoom zal de graffiti loslaten en verdwijnen. Een korte behandeling met hoge temperaturen stoom zorgt er voor dat de verf gaat weken. Hierna kan de graffiti gemakkelijk verwijderd worden. Deze methode is het meest milieuvriendelijk, omdat er geen chemicaliën aan de pas komen.

  • Chemisch graffiti weghalen

Bij meerdere lagen graffiti op de muur of bij al verouderde verf, is chemisch verwijderen van graffiti de beste optie. In veel gevallen is dit de meest effectieve manier om de graffiti te verwijderen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op

Voor meer informatie over het verwijderen van graffiti kan je bij ons terecht. We kijken samen wat we voor jou kunnen betekenen. Voorkom vervelende resten en onnodige beschadiging en schakel ons in!