Door een houten vloer te dweilen, zorg je er natuurlijk voor dat de vloer schoon wordt, maar ook dat de vloer langer meegaat. Bij Actief Cleaning Services geven we je handige tips voor het dweilen van jouw houten vloer. Daarnaast raden we aan om minimaal één keer in de week te dweilen.

Aandachtspunten bij een houten vloer dweilen

Een houten vloer dweilen is niet lastig, echter zijn er een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden dient te worden. Als ervaren schoonmaakbedrijf hebben we deze punten voor jou op een rijtje gezet.

Begin met stofzuigen

Voordat je begint met dweilen, raden we aan om eerst goed te stofzuigen. Door de vloer aan te vegen en stof te zuigen kun je de vloer zeer netjes houden. Op deze manier kunnen grove stukken, stof en zand voordien al verwijderd te worden. Voorkom tevens krassen door te kiezen voor een parketborstelmond bij de stofzuiger. Wanneer al het losliggend vuil weg is, kun je beginnen met het dweilen van de houten vloer. Hierdoor wordt de vloer pas echt schoon.

Gebruik een licht vochtige dweil

Na het stofzuigen kun je beginnen met het dweilen. Gebruik een licht vochtige, goed uitgewrongen dweil bij het schoonmaken. Een kletsnatte dweil kan namelijk door het vele vocht de vloer beschadigen. Wanneer je ziet dat het dweilwater troebel wordt, dient het water vervangen te worden. Spoel de emmer goed om, voordat je het water vervangt.

Kies voor de juiste middelen voor reiniging

Om de kwaliteit van de houten vloer te waarborgen, raden we aan om te kiezen voor schoonmaakmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor een houten vloer. Dweil nooit met agressieve schoonmaakmiddelen. Deze bevatten stoffen die de vloer kunnen beschadigen, wat de vloer niet mooier maakt. Dit wil je uiteraard voorkomen. Kies daarom voor kwalitatieve schoonmaakmiddelen, speciaal voor het dweilen van een houten vloer.

De beste werkwijze voor het dweilen van een houten vloer

Door rekening te houden met bovenstaande adviezen houd jij je vloer zo schoon en netjes mogelijk. Daarnaast raden we ook aan om goed op je houding te letten tijdens het schoonmaken. Zo kunnen lichamelijke klachten namelijk worden voorkomen.

Ook de werkwijze voor het dweilen van een houten vloer is van belang. Zo raden we aan om met de planken mee te dweilen. Op deze manier komt er minder vocht in de naden en kan de vloer goed opdrogen. Ventileer tevens de ruimte goed na het dweilen en loop pas weer op de vloer wanneer deze volledig opgedroogd is. Op deze manier voorkom je dat de vloer te lang nat blijft. Hieronder vind je nog andere tips om zolang mogelijk te kunnen genieten van je houten vloer!

  • Maak de vloer bij een vlek direct schoon. Als vuil te lang blijft liggen, kan het in de vloer trekken of zelfs de beschermende laag aantasten.
  • Kies voor goede deurmatten om vuil van buiten tegen te houden.
  • Maak genoeg tijd vrij om de vloer schoon te maken

Te weinig tijd? Schakel Actief Cleaning Services in!

Moet er een zeer grote ruimte schoongemaakt te worden of heb je zelf te weinig tijd om de vloer schoon te maken? Twijfel niet langer en schakel ons in! Voor diverse schoonmaakwerkzaamheden kun je gewoon bij ons terecht.

Van reguliere werkzaamheden bij bedrijven tot aan het schoonmaken van zonnepanelen. Actief Cleaning Services staat voor schoonmaak tot in de puntjes en ondersteunt je graag bij de schoonmaak van een houten vloer.