Door je zonnepanelen te laten reinigen zorg je ervoor dat de efficiëntie en de opbrengst gemaximaliseerd blijft. Vuil, stof, bladeren of vogelpoep kan terecht komen op de panelen, waardoor ze minder zonlicht opvangen en dus minder stroom produceren. Je kunt dit natuurlijk zelf doen, maar je kunt ook kiezen voor gemak en deskundigheid en kiezen voor Actief Cleaning Servies!

Zonnepanelen laten reinigen door een deskundige

Kies voor gemak en laat je zonnepanelen reinigen door een deskundige. Een professionele reiniging zorgt er niet alleen voor dat je niet zelf het dak op moet, maar verzekert je ook van een grondige en effectieve reiniging. Zonnepanelen zijn namelijk erg kwetsbaar en vereisen een specifieke aanpak. Door het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen de zonnepanelen beschadigen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Andere voordelen zijn:

  • Efficiëntie. Een voorzichtige, grondige schoonmaak zorgt voor maximale efficiëntie van het systeem.
  • Veiligheid. Je hoeft niet zelf het dak op en professioneels beschikken over de juiste veiligheidsuitrustingen en ervaring, waardoor de kans op ongelukken wordt vermindert.
  • Gebruik van duurzame middelen. Bij Actief Cleaning Services maken we enkel gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die geen schadelijke impact hebben op het milieu of de panelen.
  • Kennis en ervaring. We beschikken over de juiste kennis en ervaring om de zonnepanelen te reinigen. Zo weet je zeker dat het goed en grondig wordt uitgevoerd!

Hoe vaak zonnepanelen laten reinigen?

Hoe vaak je de zonnepanelen moet laten reinigen, hangt af van verschillende factoren. Zo zullen zonnepanelen op een plat dak vaker schoonmaakwerk of onderhoud vragen in vergelijking met panelen op een schuin dak. Dit komt door de hellinghoek, waardoor regen de zonnepanelen vanzelf schoonspoelt. Panelen op een schuin dak hebben vrijwel geen onderhoud nodig.

Op een plat dak of op de vlakke grond is dit niet het geval. Er blijft namelijk veel vuil achter op de zonnepanelen. Ook is er een verschil in de locatie. Denk maar aan stof en luchtvervuiling in stedelijke gebieden, of op een locatie nabij bomen. Bladeren, vogelpoep en takken zullen dan sneller terecht komen op de zonnepanelen, waardoor vaker reinigen noodzakelijk kan zijn.

De juiste apparatuur en aanpak

Zoals benoemd zijn zonnepanelen erg kwetsbaar. Hierdoor is het gebruik van de juiste apparatuur en een deskundige aanpak vereist. Daarnaast weten wij bij Actief Cleaning Services ook hoe we veilig het dak op kunnen gaan en dat het belangrijk is om voorzichtig en zorgvuldig met de panelen om te gaan. Dit scheelt jou veel risico’s en stress om het dak op te gaan en je bent verzekerd van de juiste aanpak. Zo kun jij zorgeloos profiteren van de zon en de opgewekte energie!

Ook kiezen voor een professionele reiniging?

Kies voor gemak en laat je zonnepanelen door een professioneel schoonmaakbedrijf! Zo ben jij verzekerd van een deskundige aanpak, verminder je risico’s en stress en kies je voor een zorgvuldige behandeling. Al deze aspecten resulteren in een optimale energieopbrengst en kostenbesparing op de lange termijn. Jouw zonnepanelen schoon en in goede staat houden, verlengt namelijk de levensduur en voorkomt duur onderhoud. Bij Actief Cleaning Services zorgen we ervoor dat je zonnepanelen veilig, efficiënt en grondig gereinigd worden.