De vakantie is in veel plaatsen in het land weer begonnen. De kinderen hebben een aantal weken de tijd om het afgelopen schooljaar te verwerken en tot rust te komen. Het ene gezin doet dit in Italië aan het Gardameer, anderen pakken de caravan richting Nederlandse kustplaatsen. De school blijft de komende weken in ieder geval leeg. Dé perfecte mogelijkheid om het gebouw grondig schoon te laten maken. Een schone omgeving draagt namelijk bij aan de prestaties van zowel de docenten als de leerlingen.

School laten schoonmaken

Er zijn een aantal schoonmaakwerkzaamheden van belang voor een schone school. Bij de schoonmaak kun je denken aan een viertal schoonmaaktaken. Allereerst de reiniging; hiermee wordt het schoonmaken van vloeren, tapijten en toiletruimtes bedoeld. Dit zijn doorgaans de plekken waar veel vocht, vuil en stof ophoopt. Ook de glasbewassing is een belangrijk onderdeel. Een zuivere lichtinval is gezond en het bevordert de werkethiek van de leerlingen. De ramen worden doorgaans periodiek schoongemaakt. Als de kinderen niet aanwezig zijn is er ook de optie om de lokalen flink onder handen te nemen. Tot slot is de gevelreiniging een belangrijke schoonmaaktaak. Het verbetert de uitstraling van de school en dat is voor iedereen fijn. Gevelreiniging valt onder periodiek onderhoud. Het is dus niet noodzakelijk om dit iedere week uit te laten voeren.

Het belang

In de voorgaande alinea werd het al kort toegelicht. Er zijn ontzettend veel opties om de school te laten schoonmaken, maar wat is het belang van een schone school?
Iedereen heeft baat bij een schone omgeving. Leraren en leerlingen kunnen zich beter concentreren in hygiënische ruimte. De werkethos is beter en men slaat belangrijke informatie beter op. In een schone ruimte hoeft het afweersysteem van de kinderen ook minder zijn best te doen. Ziektes worden minder onderling verspreid en dit komt de aanwezigheid ten goede. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat iedere werknemer en leerling in een schone ruimte gezond kan pauzeren.

Professioneel en grondig

Wij raden iedereen aan om in zee te gaan met een professionele schoonmaakorganisatie. Zij weten vaak wat er nodig is om een ruimte zo goed en snel als mogelijk grondig schoon te maken. De vakantieperiode is hét ideale moment om schoonmaakwerkzaamheden uit te laten voeren. Bekijk onze pagina over scholen schoonmaak.

Ontdek de mogelijkheden

Wil jij graag meer informatie over schoonmaak in schoolruimtes? Actief Cleaning Services denkt graag met je mee over de verschillende mogelijkheden. Wij zijn gespecialiseerd in de aanpak van schoolruimtes. Neem eenvoudig contact met ons op.