Nu het coronavirus nog altijd aanwezig is, is een hygiënische leef- en werkruimte belangrijker dan ooit. Zeker nu langzaam maar zeker meerdere bedrijven niet meer thuiswerken en de scholen straks weer opengaan. En er zijn natuurlijk ook altijd nog bedrijven of instellingen die in deze tijden wel gewoon doorwerken op kantoor, zonder thuis te werken. Een goede, professionele bedrijfsschoonmaak die de coronamaatregelen in acht neemt is dan noodzakelijk. In dit blog vertellen we je er graag meer over. Wij helpen jou graag om je kantoor, bedrijfspand in retail of MKB, zorginstelling of school professioneel en coronaproof schoon te maken.

Regelmatiger schoonmaken helpt

De basismaatregelen die we inmiddels treffen zoals het dragen van mondkapjes, anderhalve meter afstand en het wassen van de handen, lijken beproefde maatregelen tegen het virus te zijn. Maar het virus hecht zich ook op oppervlaktes, zoals tafels, stoelen en kasten. Dit vraagt om een grondige aanpak én een regelmatige schoonmaak. Daarom kiezen veel bedrijven en instanties ervoor om hun kantoor of bedrijfspand dagelijks te laten reinigen door een professionele schoonmaker. Erg verstandig, aangezien een professioneel schoonmaakbedrijf de juiste middelen en ervaren personeel heeft.

Wat kan ik zelf doen?

Ook als ondernemer kunnen jij en je personeel maatregelen treffen. Vermijd natuurlijk lichaamscontact en houd je aan de geldende maatregelen. Zet dispensers met desinfectiemiddel neer en baken looppaden in het bedrijfspand af.  Het is ook mogelijk dat het personeel sommige delen van het pand zelf reinigt. Zoals het bureau of kastjes. Belangrijk is dan dat er een juist schoonmaakmiddel wordt schoongemaakt. Werk met een schoonmaakdoekje altijd in een slingerend ‘S’-patroon ban boven naar beneden, zodat je oppervlakken niet nogmaals besmet. Let extra op de volgende oppervlaktes en onderdelen in je kantoor- of bedrijfsruimte:

  • Meubilair zoals tafels, bureaus of werkbladen
  • Kleine oppervlaktes die dagelijks vaak aangeraakt worden. Denk aan lichtschakelaars, deurgrepen, sloten, afstandsbedieningen en sleutels.
  • Grote oppervlaktes zoals vloeren of (glazen) wanden
  • Sanitair zoals wasbakken, toiletten of andere voorzieningen

Wij denken graag met je mee

Naast het schoonmaakwerk zelf, is het ook belangrijk dat er met een goed schoonmaakplan wordt gewerkt. Samen met jou denken we graag mee over zo’n schoonmaakplan. Hoe vaak moeten de schoonmakers langskomen? Welke ruimtes in het pand verdienen speciale aandacht of waar is de kans op een besmetting het grootst? Op die manier kunnen onze schoonmakers heel gericht en doeltreffend te werk gaan. En nog steeds geldt dat alles in overleg kan. Van de tijden waarop schoongemaakt wordt tot de duur van de werktijden.

Interesse? Neem contact op

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe schoonmaker of professioneel schoonmaakbedrijf? Of wil je inspelen op de coronamaatregelen en zorgen voor een hygiënische en veilige werk- of leefomgeving? Dan ben je bij Actief Cleaning Services op de juiste plek. Wij zijn actief in alle grote steden van Brabant en omgeving en werkzaam in verschillende sectoren. Neem direct contact met ons op en vraag een vrijblijvend gesprek aan.