Eindelijk is het zover: de zomer komt door! Wellicht ben je er al aan begonnen of heb je het uitgesteld tot het zonnetje is doorgekomen. Maar de periode van de voorjaarsschoonmaak is begonnen! Bij Actief Cleaning Services geloven we in de grote voorjaarsschoonmaak en hierom geven we jou 7 tips voor een frisse start van het seizoen!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een voorjaarsschoonmaak gaat gepaard met een goede voorbereiding. Door een plan te maken, zorg je ervoor dat je geen klusjes mist. Ook kun je na deze grote lente-schoonmaak gaan genieten van het seizoen!

Maak een lijstje van alle ruimtes die je wilt opruimen en schoonmaken en schrijf op wat je precies allemaal wilt schoonmaken in iedere ruimte. Op deze manier blijf je georganiseerd en kun je zorgvuldig beginnen.

Van boven naar beneden werken

Door te werken van boven naar beneden voorkom je dat je dubbel werk doet. Het zou namelijk zonde zijn als je net heel de vloer hebt schoongemaakt en vervolgens de vensterbanken of lampen gaat schoonmaken, waardoor al het stof en vuil weer op de vloer belandt. Door van boven naar beneden te werken, werk je efficiënt en ben je tevens sneller klaar!

Reorganiseer en kies een logische plek

Hoe fijn is het wanneer je snel iets nodig hebt en je meteen weet waar het ligt, zonder alle kasten nog af te moeten gaan? Haal allereerst alle spullen uit je kast of lade en maak deze schoon. Organiseer vervolgens de spullen (die je gebruikt) op een logische en goed toegankelijke manier. Leg bijvoorbeeld de spullen die je dagelijks gebruikt bij elkaar en de spullen die je minder vaak nodig hebt in opgeruimd op een andere plaats.

Gooi spulletjes weg

Naast het reinigen van alle meubelen, ramen, gordijnen en de vloer mag ook het opruimen niet ontbreken tijdens de lente-schoonmaak. Dit betekent niet alleen je spullen organiseren, maar betekent ook spullen weg te gooien. Heb je het afgelopen jaar gebruikt? En heb je het überhaupt echt wel nodig?

Gooi weg wat je niet meer gebruikt of nodig hebt. Kijk ook welke spullen je eventueel nog zou kunnen doneren of verkopen, zodat je er iemand anders nog blij mee kunt maken. Een opgeruimd huis geeft een heerlijke start van het seizoen en zorgt ook voor meer rust in je hoofd.

Haal frisse lucht naar binnen

In de winter houden we graag ramen en deuren dicht, maar in de zomer kan dit allemaal weer open! Frisse lucht is belangrijk om goed te kunnen slapen, het is namelijk lekker én gezond. Zet dus lekker de ramen open en geniet van een goede nachtrust!

Vergeet de tuin niet

Ook de buitenruimte mag bij de voorjaarsschoonmaak niet ontbreken! Ook de buitenschoonmaak is een heerlijke frisse start van het seizoen en geeft een nette uitstraling van je woning. Maak het terras schoon, maai het gras en laat je tuin weer helemaal opbloeien met mooie planten en bloemen!

Neem de tijd!

Bij Actief Cleaning Services begrijpen we dat een voorjaarsschoonmaak veel tijd kan kosten. Neem de tijd om elke ruimte goed schoon te maken en te organiseren, zodat je van het seizoen kunt gaan genieten. Afhankelijk van waar je zelf de voorkeur aan geeft, kun je er voor kiezen om de gehele schoonmaak in één keer uit te voeren of deze te verdelen in kleine stappen.

Ook als onderneming is het aan te raden om minimaal één keer per jaar een grote schoonmaak te houden. Bij Actief Cleaning Services helpen we je hier graag bij en verzorgen we zowel reguliere als periodieke schoonmaakwerkzaamheden! Zo kun jij je focussen op je bedrijf en tegelijkertijd zorgen voor een schone, gezonde omgeving.