De winter kan erg sfeervol zijn. Thuis op de bank met een warme beker chocolademelk, terwijl het buiten sneeuwt en het donker is. Toch kunnen die mooi besneeuwde opritten en gladde wegen gevaar met zich mee brengen. De winter kan, zowel buiten als binnen, erg verraderlijk zijn. Gladde vloeren kunnen namelijk leiden tot ongelukken die je in de winter juist wilt voorkomen.

Simpele maar zeer nuttige tips

Er zijn een aantal tips om te zorgen voor extra veiligheid voor zowel binnen als buiten, zodat je kan genieten van een zorgeloze winter. Het belangrijkste voor binnen is om een gladde vloer zo droog en schoon mogelijk te houden en om buiten te zorgen voor extra grip en ondersteuning. Dit vermindert de kans op uitglijden en kan ongelukken tegenhouden.

Het voorkomen van een gladde vloer buiten

Iedereen is weleens gevallen of heeft op het nippertje een valpartij kunnen voorkomen. Zeker vlonders en tegels kunnen in de herfst en winter glad worden, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Er zijn genoeg keuken-, huis-, en tuinoplossingen om de kans op uitglijden te verminderen. Ook bij een bedrijfspand is dit van groot belang. Je wilt namelijk voorkomen dat je medewerkers of eventuele klanten uitglijden wanneer ze bij jou op bezoek komen.

Strooi zout en zorg voor extra ondersteuning en stabiliteit

Er kan zout gestrooid worden op paden, stoepen of opritten waardoor ijsvorming wordt tegengegaan. Zout verlaagt het vriespunt met een aantal graden, waardoor het minder snel glad wordt en bestaande sneeuw of ijzel kan ontdooien. Ook bij hevige sneeuwval kan het van belang zijn om sneeuw te ruimen.

Naast de gladde vloer buiten schoon te maken, kan er ook worden gezorgd voor extra ondersteuning en stabiliteit. Het is aan te raden om te kiezen voor goede schoenen met een stevig profiel en zolen met antislip. Pas op de gladde vloer en stem hier ook het loopgedrag op af. Breng tevens eventuele medewerkers op de hoogte dat het glad is en dat zij op moeten passen bij aankomst.

Het schoonmaken van een gladde vloer binnen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Om deze reden is het niet alleen buiten oppassen, ook binnen kan je maatregelen stellen. Om te beginnen is het slim om te zorgen dat de vloer binnen schoon en droog blijft. Dit is namelijk een van de meest effectieve manieren om valpartijen te voorkomen.

Kies voor een goede deurmat en houd de vloer zo droog mogelijk

Het grootste probleem doet zich bij de deur voor. Deze plek is namelijk het dichtste bij de buitenruimte en wordt altijd gebruikt. Een simpele maar zeer nuttige tip is om te kiezen voor een goede deurmat. Zo wordt sneeuw en modder voordien binnenkomst buitengehouden. Verder helpt regelmatig de gladde vloer schoonmaken zoals vegen en dweilen om de vloer goed droog te houden. Sommige vloeren kunnen zeer gevoelig zijn voor uitglijden wanneer ze nat of vuil zijn. Met de juiste appratuur zijn ze eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Veelvuldig schoonmaken om risico’s te verkleinen

Het belangrijkste is om gedurende de dag de vloer regelmatig schoon te maken. Zo kan er vuil verwijderd worden en ophoping voorkomen, waardoor het risico op uitglijden wordt verkleind. Plassen of waterspetters dienen zo snel mogelijk opgeruimd te worden, omdat deze het grootste risico vormen.

Lukt het niet? Schakel een professional in!

Actief Cleaning Services staat graag voor je klaar om te zorgen voor een schone en droge omgeving en kan zo ongelukken in de winter voorkomen. We kunnen professioneel schoonmaakwerk en schoonmaakonderhoud voor jouw bedrijf uitvoeren. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.