Slibresten of olie zijn vaak niet zomaar productresiduen of afvalproducten. Het zijn doorgaans lastige onderdelen om grondig schoon te maken. In veel gevallen zijn er specifieke schoonmaakmethodes nodig om alles compleet schoon te maken. Kamp jij met resten van olie of slib en wil je deze graag op een professionele manier verwijderen? Of wil jij graag meer informatie over de juiste schoonmaakmethode? Lees dan deze blog. Actief Cleaning Services heeft veel ervaring met industriële reiniging en weet dus ook de lastige schoonmaakklussen op te lossen.

Wat zijn olie- en slibresten?

Slib is vaak de modderige grond op de bodem van stromend water. Als de stroomsnelheid van het water afneemt, komen de vaste deeltjes in het water bij elkaar. Dit vormt een hardnekkige eenheid die te vergelijken is met klei. Slib wordt vaak gebruikt om bodem vruchtbaar te houden. Helaas is slib erg moeilijk te verwijderen. Een simpele stofzuiger of een schep is vaak niet voldoende om het goed te verwerken. Ook olievlekken zijn vaak lastig schoon te maken. Ze trekken vaak in de ondergrond en hechten zich echt in de grond. Olieresten zien we vaak terug op een oprit of in ruimtes waar veel met olie wordt gewerkt. Helaas blijkt het in de praktijk dus erg lastig om deze vlekken daadwerkelijk te verwijderen.

Industriële reiniging

In ruimtes waar hard wordt gewerkt, is het natuurlijk logisch dat er ook vuil wordt gecreëerd. Iemand morst wel eens wat of er blijft wel iets liggen. Helaas wordt niet in iedere branche op een deskundige wijze alles ook weer schoongemaakt. Binnen de industrie zijn de productresiduen en afvalproducten in veel gevallen erg hardnekkig. Daarom is industriële reiniging vaak de beste oplossing. Onder industriële reiniging verstaan we alles met betrekking tot vacuüm-, hogedruk- en chemische reiniging. Voor olie- en slibresten focussen we met name op vacuümreiniging.

De perfecte oplossing

Heb jij last van olievlekken of slibresten? Dan is een grondige vacuümreiniging vaak de oplossing. Vacuümreiniging wordt gebruikt voor het verwijderen van productresiduen of afvalproducten die poedervormig zijn of vloeibaar gemaakt kunnen worden. Na schoonmaak worden deze afvalproducten ook met een vrachtwagen afgevoerd. Het verwerken van slibresten is vaak een hevig karwei.

Meer informatie?

Wil jij graag meer informatie over de aanpak van slibresten of olievlekken? Of zit jij met je handen in het haar en heb je geen idee hoe je een schoonmaakklus moet aanpakken? Laat je dan adviseren door Actief Cleaning Services. Wij zijn gespecialiseerd in professionele schoonmaakwerkzaamheden. Wij werken daarnaast ook in de industriële reiniging en hebben alle disciplines in huis om jouw schoonmaakuitdaging op te lossen. Neem eenvoudig contact met ons op en dan bespreken we vervolgens gezamenlijk de mogelijkheden.