Als bedrijf in de schoonmaak en met de nodige jaren ervaring, weten we bij Actief Cleaning Services dat we met de tijd mee moeten gaan. Daarom is recentelijk een nieuwe osmose unit aangekocht. Deze Eco-Hybrid Washer van het merk Baudoin is een verbeterde maar ook veel milieuvriendelijkere variant dan de huidige osmose units. Een verbetering voor het wassen of reinigen van ramen, gevels of andere oppervlaktes zoals jachten. In ons nieuwe blog vertellen we graag meer over deze nieuwe aanwinst en hoe Actief Cleaning Services bezig is met schoonmaken in het heden, maar ook nadenkt over een betere, schone toekomst.

Wat is een osmose unit?

We begrijpen dat je jezelf wellicht afvraagt wat een osmose unit überhaupt is. Logisch, maar wellicht heb je er al eens een zien staan voor een bedrijf of woning! Een osmose unit is een soort pomp die speciaal gefilterd water onder hoge druk zet en door leidingen pompt, vergelijkbaar met een hogedrukreiniger. Aan deze leidingen kunnen we een telescopische wasborstel of zeem bevestigen waarmee we tot wel enkele meters hoogte kunnen reiken. De osmose unit uit ons schoonmaakarsenaal kan in een busje of losse kar geplaatst worden en is makkelijk te transporteren.

De voordelen van onze osmose unit

Niet alleen is deze verbeterde osmose unit een fijnere manier van werken. Hij heeft nog meer voordelen in vergelijking met verouderde methodes of osmose units. De Eco-Hybrid Washer meet precies hoeveel water hij nodig heeft voor een schoonmaakklus. Hiermee proberen we zo min mogelijk water te verspillen tijdens het schoonmaken van ramen of gevels. Bovendien is de osmose unit makkelijk verplaatsbaar. Nog een voordeel: dankzij de telescopische wassteel hoef je geen hoogwerker in te huren die de hele dag voor de deur staat.

Waarvoor gebruik je een osmose unit?

Een ander voordeel van osmose unit is dat je hem voor een groot aantal klussen kunt gebruiken. Waarschijnlijk heb je de toepassing met de telescopische wassteel al eens gezien wanneer een glazenwasser de ramen van een kantoor of bedrijf aan het wassen is. Maar je kunt de opzetstukken zoals een spons of borstel ook gebruiken om zonnepanelen op een plat of schuin dak te wassen. Ook de binnenkant van de ramen, waar je vaak minder water nodig hebt, kun je met een osmose unit netjes reinigen zonder water te verspillen. Ook kan een osmose unit ingezet worden voor het reinigen van bedrijfsruimtes, metalen, plastic of kunststoffen oppervlaktes.

Actief Cleaning Services inschakelen

Wil jij gebruikmaken van de diensten van Actief Cleaning Services en wil je de osmose unit zelf toegepast zien worden? Neem in dat geval contact met ons op. We kijken graag samen met jou naar de ruimtes of oppervlaktes die gereinigd moeten worden. Aan de hand hiervan stellen we een overzichtelijke offerte op. Heb je nog vragen of wil je meer weten over Actief Cleaning Services? Bekijk de diensten op onze website of raadpleeg eveneens het contactformulier.