Wie denkt dat schoonmaken in de winter niet nodig is, heeft het mis. Ook in de wintermaanden is het erg belangrijk dat je jouw kantoorpand, schoolgebouw of zorginstelling goed onderhoud. Vocht, vuil en stof laten zich niet stoppen door de koudere temperaturen. Is jouw bedrijf toe aan een winterschoonmaak, maar weet je niet zo goed hoe of waar je rekening mee moet houden? In dit blog geven we je een aantal tips!

Door wind en weer een winterschoonmaak

Vergeleken met de zomer, heb je in de winter vaker te maken met slechte weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan regen, sneeuw of hagel en zware stormen. Dit kan ervoor zorgen dat het aanzicht van jouw bedrijfspand flink word aangetast: de ramen worden vervuild of de gevel verkleurd. Omdat je jouw klanten of gasten een goede eerste indruk wilt geven, wil je natuurlijk dat jouw bedrijfspand er piekfijn bij staat. Laat daarom je ramen laten wassen of kies voor een grondige gevelreiniging. Zo zorg jij ervoor dat jouw bedrijf in de winter ook een frisse uitstraling behoudt.

Verdere vervuiling door winterse neerslag

Door neerslag zoals regen en sneeuw, kunnen jouw werknemers ook best wat viezigheid, onder hun schoenen, mee naar binnen nemen. Dit kan dan weer schadelijk zijn voor de vloer of het tapijt binnen jouw bedrijfspand. Er kunnen vlekken ontstaan door vuil, maar ook door vochtschade. Daarom is het onderhoud van je vloer erg belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld eens in de maand, of misschien wel wekelijks het tapijt laten reinigen. Zo houd je letterlijk de werkvloer fris en zorg je voor een schone werkomgeving voor je personeel.

Ziekteverwekkers spelen ook een rol

De wintermaanden staan er daarnaast om bekend dat men sneller te maken krijgt met een griep, een virus of een verkoudheid. Deze bacteriën verspreiden zich snel op plekken waar mensen veel samenkomen en elkaar kruisen. Een toiletruimte binnen een bedrijf is daarmee dus een echte bacteriebron. Je kunt de verspreiding van ziekteverwekkers echter beperken door dagelijks de toiletten schoon te laten maken. Maar ook de kantine, keuken, vergaderruimtes of een wachtruimte zijn plekken die je goed hygiënisch wilt houden.

Hiermee voorkom je dat je pand een broedplaats voor bacteriën wordt. Een schone en opgeruimde woon- en werkomgeving zijn niet alleen fijn voor bewoners of medewerkers, maar ook je klanten. Met een schoon gebouw laat je zeker een frisse indruk achter!

Begin vandaag nog met de winterschoonmaak

Ook al is het winterseizoen al een tijdje bezig, we zijn voorlopig nog niet van de koude temperaturen en vervelende neerslag af. Begin daarom vandaag of deze week nog met de winterschoonmaak, want hygiëne binnen jouw bedrijf staat in alle seizoenen voorop!