Laminaat op kantoor: hoe vermijd ik krassen?

Laminaat is een onderhoudsvrije soort die je goedkoop en makkelijk kunt aanleggen. Logisch dus dat er in veel kantoorgebouwen een vloer van laminaat ligt. Toch is ook laminaat niet onverwoestbaar en kan laminaat beschadigen. Schuivende tafels, rollende bureaustoelen, een voorwerp dat valt: krassen op een laminaat ontstaan nu eenmaal snel. In dit blog vertellen we je hoe je je laminaat zo optimaal mogelijk beschermt!

Simpele maar eenvoudige tips

Ook voor je vloeren geldt: voorkomen is beter dan genezen. We raden het dan ook aan om stoelen en tafels te voorzien van vilten kussentjes of viltglijders onder de poten of voeten. Wordt er met een tafel geschoven, dan wordt het risico op krassen al flink verminderd. Ook kun je je personeel of medewerkers wijzen op het feit dat ze kantoormeubilair op moeten tillen als het verplaatst wordt. Let ook op de wielen van een bureaustoel. Oudere modellen hebben vaak nog massieve plastic wieltjes die krassen veroorzaken. Vervang deze door exemplaren met een rubberen randje ter bescherming van je vloer.

Vloeronderhoud en schoonmaakwerk

Laminaat verdient net als iedere andere soort vloer ook het nodige onderhoud. Zitten er echt erge krassen in je laminaatvloer, dan bestaan er speciale filler van kunsthars om deze krassen op te vullen. Let wel op dat je hier enige voorkennis voor moet hebben. Ook bestaat het risico dat je krassen hierdoor beter opvallen. Ook door de vloer regelmatig schoon te maken of schoon te laten maken, wordt stof en vuil verwijderd. Zandkorreltjes kunnen, wanneer ze onder schoenen op de grond schuren, minuscule krasjes veroorzaken. Na verloop van tijd kunnen die krasjes zelfs erger worden. Goed stofzuigen en of dweilen helpt al een hele hoop!

Tip: Een vloerkleed of deurmat bij de deur is al een eerste oplossing om zand en vuil tegen te houden.

Tot slot: vermijd vochtige plekken

Tot slot is het aan te raden om laminaat in combinatie met vochtige plekken te vermijden. Tenzij het waterbestendig laminaat is. Vocht kan de vloer namelijk aantasten, waardoor krassen en beschadigingen makkelijker voorkomen. Een laminaatvloer in het keukentje of in de toiletten is dan ook af te raden. Zorg dan ook dat gemorst water of andere vloeistoffen op de laminaatvloer zo snel mogelijk opgedroogd worden.

Lukt het niet? Schakel een professional in!

Actief Cleaning Services staat graag voor jou en je bedrijf klaar om professioneel schoonmaakwerk of schoonmaakonderhoud voor je uit te voeren. Op het gebied van professionele reinigingen kunnen wij eigenlijk alles aan. Zo ook specifiek vloeronderhoud. Je kunt er dan ook voor kiezen om dit onder onze periodieke of regelmatige schoonmaakwerkzaamheden te laten doen. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Neem dus vandaag nog contact op en vraag naar de mogelijkheden.