Voor elke organisatie die zich bekommert over het milieu en de gezondheid van haar personeel, is duurzaam schoonmaken een belangrijk onderwerp. Het is daarbij belangrijk om te weten dat bepaalde schoonmaakproducten- en methoden invloed kunnen hebben op het milieu en de lucht die we inademen. Daarom is het essentieel om de juiste stappen te ondernemen wanneer het aankomt op duurzaam schoonmaken op kantoor.

Duurzaam schoonmaken met de juiste producten

Een schoon kantoor zorgt is niet alleen hygiënisch, het heeft zorgt ook voor een productievere en efficiëntere werkomgeving. Helaas bevatten flink wat schoonmaakproducten echter chemische stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en onze gezondheid. Een manier om duurzaam schoon te maken is gebruik maken van milieuvriendelijke en herbruikbare schoonmaakproducten voor bijvoorbeeld het schoonmaken van oppervlakken, ramen en toiletten.

Milieuvriendelijke schoonmaakproducten

Er zijn ook veel producten die géén giftige en schadelijke chemicaliën bevatten, maar in plaats daarvan gemaakt zijn met natuurlijke en biologische ingrediënten. Voorbeelden hiervan zijn: witte azijn, baking soda, citroensap of essentiële oliën. Deze zijn beter voor mens en natuur en vaak net zo effectief als traditionele schoonmaakproducten. Koop daarnaast ook hoogwaardige schoonmaakproducten waar je lang mee kunt doen. Op die manier hoef je producten minder snel te vervangen, wat ook bijdraagt aan verduurzaming.

Herbruikbare schoonmaakproducten

Ook kun je gebruik maken van producten die je kunt hergebruiken om schoon te maken. Producten van papier, zoals handdoekjes, servetten, kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld handdoeken en servetten van stof. Deze kunnen namelijk meerdere keren gebruikt worden en hoeven daardoor niet steeds opnieuw geproduceerd te worden. Op die manier ben je bewust bezig met het milieu omdat het afval vermindert en grondstoffen bespaart. Tevens is het recyclen van schoonmaakproducten een goede manier om afval te verminderen.

Nog meer duurzame opties

Een andere manier om duurzaam schoon te maken op kantoor is door afval te scheiden. Maak gebruik van verschillende afvalbakken, bijvoorbeeld voor papier, plastic, glas, metalen en biologisch afval. Zorg er daarbij voor dat je personeel weet tot welke categorie het afval behoort en dat ze etensresten eerst verwijderen doordat ze het afval gaan scheiden. Wanneer je dit hanteert, verminder je de hoeveelheid afval die naar verbrandingsovens gaan en kun je recyclen. Zo bespaar je ook op grondstoffen en verminder je de uitstoot van schadelijke en giftige stoffen.

Een blik op de toekomst

Duurzaam schoonmaken op kantoor is in het algemeen een investering in de toekomst van jouw bedrijf. Op de lange termijn bespaar je energie en geld en bescherm je het milieu en de gezondheid van jouw personeel. Het is daarbij van belang om aandacht te besteden aan de manier waarop er schoongemaakt wordt op jouw kantoor. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van trainingen of opleidingen voor de schoonmaakmedewerkers of door een ervaren schoonmaakbedrijf in te schakelen. Wij zijn onder andere actief in Breda, Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Kaatsheuvel, Drunen en Oss.