Een vlek in tapijt kan een doorn in het oog zijn en het kan lastig zijn om er vanaf te komen. Gelukkig zijn er verschillende technieken en trucs die je kunt gebruiken om zelfs de meest hardnekkige vlekken uit tapijt te verwijderen. In dit artikel delen we enkele handige tips om het tapijt op jouw kantoor of bedrijfsruimte weer fris en vlekkeloos te maken!

Er op tijd bij zijn is essentieel

Zodra je opmerkt dat jij, of je collega, een vlek hebt gemaakt in het tapijt, is het van belang dat er snel wordt gereageerd. Hoe langer je namelijk wacht, hoe moeilijk het wordt om de vlek volledig eruit te halen. Pak daarom direct keukenpapier of een schone doek en dep daarmee voorzichtig op de vlek. Zo neem je het overtollige vocht op. Om te voorkomen dat de vlek verder in de vezels geduwd wordt, moet je wrijving vermijden. Enkel deppen is het meest effectief.

Gebruik middeltjes voor effectiviteit

Om het verwijderen van de vlek nog effectiever te maken, is het gebruik huishoudelijke producten een verstandig idee. Een mengsel van water en azijn kan bijvoorbeeld effectief zijn bij het verwijderen van vlekken zoete dranken of als je koffie uit tapijt wilt krijgen. Breng het mengsel aan op de vlek en dep voorzichtig totdat de vlek vervaagt. Voor vetvlekken kun je een beetje afwasmiddel oplossen in water en dit op de vlek aanbrengen. Laat het even intrekken en dep vervolgens met een schone doek.

Niet het gewenste resultaat? Probeer andere reinigers

Mochten de huishoudelijke middelen niet optimaal werken, kun je overwegen om een tapijtreiniger te gebruiken. Er zijn verschillende tapijtreinigers verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen om vlekken uit tapijt te krijgen. Lees altijd eerst goed de instructies op de verpakking en test het product eerst op een klein, onopvallend deel van het tapijt om er zeker van te zijn dat het geen schade veroorzaakt. Volg vervolgens de aanwijzingen om de vlek te behandelen.

Een stoomreiniger kan tevens zeer effectief zijn bij het verwijderen van vlekken uit tapijt. De hete stoom en de krachtige zuigkracht kunnen diep doordringen in de tapijtvezels en de hardnekkige vlekken verwijderen. Volg voor het gebruik van de stoomreiniger goed de instructies van de fabrikant en zorg ervoor dat je het tapijt na het reinigen goed laat drogen. Wanneer je het tapijt niet goed laat drogen, kan er schade of schimmel ontstaan.

Schakel hulp in van een professioneel bedrijf

Als alle doe-het-zelf pogingen niet hebben geholpen of je hebt er door al je andere werkzaamheden gewoonweg geen tijd voor, kun je overwegen om Actief Cleaning Services in te schakelen. Wij hebben alle nodige kennis en ervaring om tapijt grondig te reinigen. Onze professionele tapijtreinigers hebben vaak krachtige machines die speciaal zijn ontworpen om diep in de vezels van het tapijt door te dringen. Hierdoor kunnen ze niet alleen oppervlakkige vlekken verwijderen, maar ook diep gewortelde verontreinigingen en bacteri├źn aanpakken. Als je er zeker van wilt zijn dat vlekken vakkundig uit tapijt worden verwijderd, neem dan contact op! Wij zijn actief in de regio’s Breda, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.