Naast de schoonmaak van het interieur, is het ook belangrijk om de buitenkant goed te onderhouden. Een goed onderhouden exterieur is niet alleen bevorderend voor de levensduur van het pand, maar ook de uitstraling blijft verzorgd en fris. Er zijn verschillende manieren om het exterieur van je pand te onderhouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het reinigen van de dakgoot, de kozijnen, maar ook zeker de gevel. In deze blog bespreken we verschillende tips om de buitenkant van jouw pand professioneel te onderhouden.

De uitstraling van je pand is erg belangrijk

Heb je regelmatig klanten over de vloer of kom je veelvuldig in contact met potentiële afnemers? Het exterieur van jouw bedrijf is voor veel klanten direct de eerste indruk. Bij het betreden van het terrein gaat de blik direct naar de gevel of de kozijnen. Een frisse uitstraling is ontzettend belangrijk voor het vervolg van een mogelijke samenwerking. De eerste tip is dan ook om regelmatig kritisch naar de buitenkant te kijken. Zitten er bijvoorbeeld verfresten of is er groene aanslag? Deze problemen zijn vaak makkelijk te verhelpen, maar dan moet het wel eerst vastgesteld worden.

Kies voor kwaliteit

Uiteraard kun je zelf aan de slag gaan met verschillende schoonmaakproducten. Even de ramen wassen of wat vuiligheid verwijderen is natuurlijk goed te doen. Bij grotere klussen of onderhoud op bepaalde hoogtes, wordt er simpelweg vakwerk gevraagd. Wij raden je aan om de ervaring en expertise van professionals in te schakelen. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf beschikt daarnaast ook over de apparatuur om de lastige klus te klaren. Het verwijderen van graffiti, verfresten, mossen, roet of groene aanslag wordt vrijwel altijd door experts gedaan.

Verbeter de levensduur van het pand

Het reinigen van gevels wordt al snel vergeten, maar het belang van een goed onderhouden gevel is niet te onderschatten. Belangrijk om te weten voordat je zelf aan de slag gaat of een professional inschakelt: de oppervlakte speelt een grote rol in de aanpak. Zijn het bakstenen of is de gevel van beton? Waar zitten de kozijnen en wat voor middelen moet ik gebruiken? Een aantal vragen die een specialist graag voor je beantwoord.

Benut onze expertise

Wil je liever de werkzaamheden door een specialist laten uitvoeren? Of heb je een aantal vragen over de correcte aanpak van het exterieur? Aarzel dan niet en neem contact op met Actief Cleaning Services. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud van gevels, kozijnen en meer. We zijn actief in de regio van Tilburg, Breda, Oss, Den Bosch en Eindhoven. Benieuwd naar de mogelijkheden of mogen wij voor jou aan de slag? Neem eenvoudig contact met ons op.