De gevel schoonmaken en schoon houden is belangrijk. Een schone gevel is niet alleen mooi om te zien, maar voorkomt ook dat vocht en schimmels in je pand komen. Groene aanslag is een veel voorkomend probleem waarmee eigenlijk alle gebouwen te maken krijgen. Maar wat is groene aanslag precies? En hoe verwijder je het?

Wat is groene aanslag?

Groene aanslag is een laagje mos of algen dat zich vastzet op je gevel. Dit kan gebeuren doordat er sporen in de lucht zitten en omdat er vocht aanwezig is. Deze groene aanslag kan ervoor zorgen dat vocht en schimmels het pand binnendringen. Ze tasten immers de integriteit van je gevel aan. Daarom moet je groene aanslag ook altijd zo snel mogelijk verwijderen.

groene-aanslag-gevel

Hoe verwijder je groene aanslag?

Er zijn verschillende manieren om groene aanslag van je gevel te verwijderen. Je kunt dit zelf doen met een speciale gevelreiniger of door een professional in te huren. Als je ervoor kiest om het zelf te doen, moet je ervoor zorgen dat je alle spullen hebt die je nodig hebt, zoals een emmer, een sopje en een borstel, het liefst met harde nylon haren. Maar ook een ladder of andere hoogwerker heb je nodig om het hardnekkige vuil te verwijderen. Iets wat niet iedereen standaard in huis heeft.

Zo ga je te werk

Er zijn verschillende manieren om de groene aanslag te verwijderen, maar de meest effectieve manier is door middel van een sopje. Als je een sopje maakt, moet je ervoor zorgen dat het niet te sterk is, omdat dit de gevel kan aantasten. Gebruik gewoon een normale huishoudelijke schoonmaakmiddel en meng het met water. Begin altijd bovenaan met de borstel en het sopje en werk naar beneden toe, zodat je niet alles weer vies maakt. Gebruik de borstel om de groene aanslag los te maken en spoel het daarna af met schoon water.

Als je klaar bent, laat je de gevel drogen voordat je verder gaat met het schoonmaken van de rest van de gevel.

Zelf doen of professional inhuren?

Als je besluit om een professional in te huren, hoef je je nergens zorgen over te maken. Zij zullen alle vereiste materialen meenemen en ook hebben ze natuurlijk meer ervaring met het schoonmaken van verschillende gevels. Veel mensen kiezen voor deze ontzorgde gevelreiniging, omdat het een tijdrovende klus is. En bovendien beschikt een professionele partij over alle hulpmiddelen om veilig de klus uit te voeren. Van hoogwerker tot niet-chemische schoonmaakmiddelen. Actief Cleaning Services is een gespecialiseerde partij die gevels reinigt regio Brabant! Denk aan steden als Den Bosch, Eindhoven, Oss, Tilburg, Breda en omstreken!