4 tips voor het wassen van ramen

Een van de vaste, periodieke schoonmaakklussen is het wassen van je ramen. Vuil, stof, modder en de weersomstandigheden hebben immers hun invloed op je ramen. Wanneer je het niet met een eenvoudig sopje en zeem of spons lukt om dit vuil te verwijderen, is het wellicht tijd om professionele hulp in te schakelen. Daarom geven we je vier praktische tips voor het wassen van je ramen.

1. Werk van boven naar beneden

Als kleine ondernemer is het vaak geen probleem om de ramen van je kantoor of winkelpand zelf te wassen. Voor de grotere bedrijven of scholen en zorginstellingen is dit echter een ander verhaal (maar daarover later meer). Wie zelf aan het wassen van zijn of haar ramen begint moet een ding in het achterhoofd houden: werk van boven naar beneden. Begin dus op de bovenste verdieping en werk zo naar beneden. Voer dit ook door op het raam zelf. Zodat je niet nog een keer over pas schoongemaakte ramen gaat met je sop, dweil, zeem of spons.

ramen-wassen-kun-je-makkelijk-uitbesteden

2. Let op je veiligheid

‘Even je ramen wassen’ valt af te raden als je niet weet hoe je dat moet doen of waar je moet beginnen. Nog altijd denken veel particulieren, maar ook ondernemers dat ze dit klusje wel even kunnen klaren. Wanneer je een ladder opklimt, schuilt een ongeluk vaak in een hoekje. Werk daarom bij voorkeur terwijl je een stabiele ondergrond hebt zoals een professionele ladder of steiger. Onze tip: je glazen via een trap wassen kan, maar zorg ervoor dat je trap goed vast staat. Schuif hem bijvoorbeeld vast onder een randje van je stoep.

3. Het juiste schoonmaakmiddel

Wanneer glazen gaat wassen is het belangrijk dat je goed schoonmaakmiddel gebruikt. Gelukkig zijn veel chemische schoonmaakmiddelen tegenwoordig in de ban gedaan en wordt er op een duurzame manier schoongemaakt. Zo ook de ramen. Tegenwoordig kun je overal schoonmaakmiddel bestellen op duurzame en milieuvriendelijke manier. Ook wordt er door professionals met een zogenoemde osmose unit schoongemaakt. Een speciaal apparaat waarbij het water zo gefilterd wordt dat het geen strepen achterlaat op de ramen. Ook is een osmose unit beter voor het milieu omdat er geen chemisch schoonmaakmiddel voor wordt gebruikt.

4. Besteed het uit

Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om je glasbewassing uit te besteden aan een professionele schoonmaker. Niet alleen is dit een stuk efficiënter, professionele glazenwassers werken altijd op een veilige manier. Als ondernemer hoef je niet zelf de ladder meer op om je ramen te wassen. Wanneer je bedrijf in een groot pand gevestigd is, is het sowieso niet aan te raden om je ramen zelf te wassen. Schakel daarom een professional in. Gelukkig vind je in Actief Cleaning Services een schoonmaakbedrijf dat van aanpakken weet en glazenwassers met de juiste trainingen en certificaten. Neem contact met ons op en plan vandaag nog een afspraak in!