Professioneel vloeronderhoud uitbesteden

Vloeren slijten na verloop van tijd. Er is eigenlijk geen type vloer dat na jaren gebruikt te zijn, geen sporen van slijtage heeft. Om langer te kunnen genieten van een vloer en deze in goede staat te houden, is regelmatig vloeronderhoud belangrijk. Zeker in het geval van bedrijven, kantoren, zorgcentra of appartementencomplexen is het aan te raden om dit uit te besteden aan een professional. Benieuwd? In dit blog vertellen we je er graag meer over.

Voor iedere soort vloer een specifiek onderhoud

Laminaat, parket, (natuur)steen, beton, linoleum. Er zijn ontelbaar veel soorten vloeren. De ene soort vraagt om meer onderhoud dan een ander. Neem bijvoorbeeld parket. Dit dient eens in de zoveel jaar grondig geboend en in de was gezet te worden. Ook stenen vloeren kunnen gepolijst worden. De soort vloer zegt ook alles over het onderhoud. Er zijn ook soorten vloeren die om minimaal onderhoud vragen. Dit zijn laminaatvloeren op kantoren bijvoorbeeld of linoleum in schoolgebouwen.

Waar bestaat professioneel vloeronderhoud uit?

Vloeronderhoud bestaat uit verschillende schoonmaak- en onderhoudsmethodes. Het type vloer is daarbij doorslaggevend. Je kunt een professionele schoonmaker inzetten voor de volgende klussen:

  • Reiniging: de vloer wordt op een professionele manier gereinigd met professionele reinigingsmiddelen. Een professionele schoonmaak kun je inzetten voor ieder soort vloer. Van laminaat tot tapijt of linoleum.
  • Schuren en polijsten: een stenen vloer kan is na polijsten weer zo goed als nieuw. Uiteraard wordt vuil grondig verwijderd.
  • Boenen en in de was zetten: met name houten vloeren worden nog altijd in de was gezet. Denk aan parket of massief houten vloeren. Dit is een vrij intensieve klus die om een professionele aanpak vraagt. Bedrijfsmatig wordt het dan ook zelden meer toegepast.
  • Vloer herstellen: indien er beschadigingen zijn aan een vloer (bijvoorbeeld krassen of butsen) is het mogelijk om dit ter plekke te repareren. Dit kan met speciale fillers of onderdelen om je vloer te repareren. Dit is wel afhankelijk van het soort vloer. Steen laat zich moeilijker herstellen of repareren dan hout of laminaat.

Waarom vloeronderhoud uitbesteden?

Hierboven heb je kunnen lezen wat vloeronderhoud precies inhoudt en wat er zoal aangepakt wordt. Ongetwijfeld ook klussen die je wellicht zelf kunt doen. Maar als eigenaar van een bedrijf of directeur van een school ga je natuurlijk zelf niet achter een boenmachine of dweilkar lopen. Daarom is het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf voor vloeronderhoud de ideale keuze. Met de juiste middelen én aanpak worden de vloeren van het pand schoongemaakt, opgeknapt en onderhouden. Periodiek of jaarlijks; dat bepaal je zelf.

Schakel een professional in

Actief Cleaning Services is jouw hulp bij het onderhouden van je vloeren. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Wij horen graag hoe we bij kunnen dragen aan een zo hygiënisch en schoon mogelijke ruimte. Bekijk onze website voor meer soorten dienstverlening. Wij gaan graag voor jou, je bedrijf of zorginstelling aan de slag.