Scholenschoonmaak in de Kerstvakantie

De basisschool is een plek waar kinderen samenkomen om te leren, spelen en opgroeien. Het is wel zo prettig dat dit gebeurt in een schone (leer)omgeving. Door de grote groepen die dagelijks aanwezig zijn in ruimtes zoals klaslokalen raken deze al snel vuil. Om deze reden is het maar al te belangrijk dat scholen vrij regelmatig schoongemaakt worden. De Kerstvakantie is uitgelegen moment om een scholenschoonmaak te houden. Vaak kiezen scholen ervoor om dit te laten doen door professionals. Actief Cleaning Services is specialist op het gebied van schoonmaken, zo ook van scholen. Ondanks dat het kantoor gevestigd is in Waalwijk zijn wij inmiddels door heel Noord-Brabant en zelfs daarbuiten te vinden. Hoe wij te werk gaan bij een scholenschoonmaak in de Kerstvakantie lees je hieronder.

Schoonmaken is noodzakelijk

Zowel op basisscholen als op middelbare scholen spenderen kinderen een groot gedeelte van hun leven. Vijf dagen per week en gemiddeld 8 uur per dag zijn kinderen en medewerkers aanwezig in het schoolgebouw. Door het massale gebruik van klaslokalen, gymlokalen, sanitaire voorzieningen en de kantine raken deze al snel besmet met vuil, troep en stof. Om alle hygiënische- en schoonmaakmaatregelen te handhaven is er vrijwel dagelijks een vorm van schoonmaken noodzakelijk. Het is logisch dat niemand wilt werken en leren in een vieze omgeving. Een grote schoonmaak wordt daarom ook vaak tijdens schoolvakanties gehouden zoals de Kerstvakantie. Dit geeft schoonmakers de tijd en ruimte om het schoolgebouw eens grondig aan te pakken.

Onze schoonmaakdiensten voor scholen

Actief Cleaning Services maakt onderscheid tussen periodiek en regelmatig onderhoud voor scholen en scholengemeenschappen. Periodieke schoonmaakbeurten zijn schoonmaakbeurten die jaarlijks of ieder kwartaal gebruikelijk zijn. Regelmatig onderhoud zijn de reguliere schoonmaakbeurten die dagelijks, wekelijks of maandelijks terugkeren. Onze diensten bestaan uit:

  • Reiniging: Het schoonmaken van vloeren, tapijten en sanitaire voorzieningen in een school. Dit zijn plekken waar kinderen vaak komen en waar veel vuil en vocht zich opstapelt. Dit soort hygiënische plekken horen dan ook zo schoon mogelijk te zijn.
  • Glasbewassing: Daarnaast is het goed dat ook ramen zo schoon mogelijk zijn. Het verhoogt het natuurlijke lichtinval waardoor leerlingen beter kunnen werken. Hoewel dit ook onder periodieke werkzaamheden vallen, is het beter om glazen frequenter te wassen.
  • Schoonmaak lokalen: Eén van de belangrijkste plekken in de school zijn de lokalen. Tijdens de Kerstvakantie kunnen onze schoonmakers grondig alle lokalen onder handen nemen. Zij weten precies hoe ze het beste de lokalen kunnen aanpakken voor het schoonste resultaat. Zo kunnen alle leerlingen en medewerkers na de vakantie terugkeren naar een schoon klaslokaal.
  • Gevelreiniging: Ook voor gevelreiniging kun je bij ons terecht. Bij een grondige gevelreiniging verwijderen we kalkaanslag of groene mossen wat zorgt voor een betere uitstraling van de school. Gevelreiniging voorkomt tevens eventuele verdere beschadiging aan de gevel. Dit valt onder periodieke werkzaamheden.

Benieuwd naar wat we voor jouw school kunnen betekenen?

Aan de hand van een korte inspectie kunnen wij vaststellen wat de werkzaamheden bij de school moeten zijn en stellen wij een vrijblijvende offerte op. Actief Cleaning Services neemt graag de schoonmaakwerkzaamheden uit handen en voorziet de school van een compleet schone uitstraling. Zowel voor periodiek als regelmatig onderhoud kan je onze diensten inschakelen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0416 – 67 17 20 of stuur een mail naar info@actief-cleaningservices.nl. Wie weet tot snel!