Wanneer een gevelreiniging uit laten voeren? 

De naam zegt het al: bij een gevelreiniging worden de wanden van je bedrijfscomplex, schoolgebouw of zorginstelling grondig gereinigd en schoongemaakt. Op een professionele manier worden vuil en aanslag van de muren verwijderd, zonder dat deze beschadigd raken. Bij Actief Cleaning Services ben je in ieder geval op de goede plek voor een professionele gevelreiniging in heel Noord-Brabant. Tilburg, Breda, Eindhoven of Den Bosch: over zijn wij actief. Maar wanneer weet je eigenlijk of het tijd is voor dit type reiniging? Dat en meer lees je in dit blog.  

Zelf een gevel reinigen? Liever niet! 

Zelf aan de slag met een hogedrukreiniger of zandstraler is zeker af te raden als je de gevel van je bedrijf- of kantoorpand wil schoonmaken. Dit komt voornamelijk door de mogelijke beschadigingen die kunnen ontstaan bij een verkeerde aanpak. Natuurlijk kun je zelf de muren weleens schoonspuiten met een straal water, maar een echt grondige gevelreiniging gaat vaak nét een stapje verder. En bovendien: als beheerder van een appartementencomplex of eigenaar van een bedrijfspand is goed voor te stellen dat je zelf niet graag deze klus uitvoert. Wij beschikken bovendien over de juiste middelen en apparatuur. Waaronder hoogwerkers en hogedrukreinigers. 

Een gevelreiniging aanvragen 

Vaak merk je vanzelf al dat de muren van je pand of gebouwen beschadigd of vuil zijn. Wanneer je hier een professional naar laat kijken heb je vaak al een goed idee van de omvang van het project en vervolgstappen. Ook kan een professioneel reinigingsbedrijf vaak de staat van de muur beoordelen. Zo kun je er bijvoorbeeld kiezen om ook de muur meteen te laten impregneren, zodat deze een extra beschermlaagje krijgt. Vuil, smog of roet hebben zo minder invloed op je muren en ze blijven langer schoon. 

Wat is het beste seizoen voor een gevelreiniging? 

Zoiets als ‘het beste seizoen’ bestaat eigenlijk niet. Een gevelreiniging kan het hele jaar door uitgevoerd worden. Het liefst bij droog weer en niet al te extreme kou of warmte. In ieder geval kun je onze diensten een heel jaar door inzetten. Zo blijft de hinder zo beperkt mogelijk en hoeven bedrijfsprocessen niet onnodig stilgelegd te worden. Niet alleen voor jou als ondernemer prettig, maar ook voor je werknemers en onze schoonmakers.  

Een kwestie van maatwerk

De kosten die bij een gevelreiniging komen kijken zijn erg verschillend. Dit heeft onder andere te maken met het oppervlak dat gereinigd moet worden, de hoeveelheid uur die we denken ermee bezig te zijn en de bijbehorende personeelskosten. Een gevelreiniging, hoe groot of klein ook, vraagt daarom altijd om maatwerk. We komen dan ook graag eens langs om een kijkje te nemen en zo een indicatie van het project te maken. Gebruikmaken van onze diensten? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag voor jou aan de slag!