Wat komt er kijken bij een gevelreiniging?

Wanneer je een appartementencomplex beheert, eigenaar van een fabriekshal bent of een bedrijf hebt, wil je natuurlijk dat de uitstraling van het bedrijf ook verzorgd en netjes is. Een gevelreiniging waarbij het exterieur van je pand grondig wordt schoongemaakt kan dan ook al wonderen doen. Oude muren lijken weer zo goed als nieuw na een professionele gevelreiniging. Doorgaans een klusje dat je beter kunt uitbesteden aan een professioneel schoonmaakbedrijf. In dit blog vertellen we je graag meer over de verschillende aspecten van een gevelreiniging. Wat komt erbij kijken en hoe pakt Actief Cleaning Services een gevelreiniging grondig aan?

Wat doet een gevelreiniging?

Bij een gevelreiniging gebruiken we een speciale hogedrukreiniger. Dit reinigingsapparaat spuit een zeer geconcentreerde straal vloeistof tegen een muur, gevel of dak. Wat voor middel dit is, is afhankelijk van de ondergrond en het soort vuil. Een gevelreiniging kan gedaan worden met zand, stoom, chemische middelen of water met schoonmaakmiddel. Belangrijk daarbij is om eerst vast te stellen om welke soorten vuil het gaat die verwijderd moeten worden.

Welke vuilresten pakken we aan?

Vuil is niet zomaar vuil. Daarom voert een reinigingsdienst altijd een controle uit. Daarbij wordt gekeken naar het oppervlak van de muur zelf (cement, baksteen, hout of stucwerk) en wat voor soort vuil er op de muur zit. Wat we doorgaans tegenkomen:

  • Graffiti: vandalen spuiten te pas en te onpas verf op muren van bedrijfspanden en woningen. Deze verf is lastig te verwijderen en vraagt dus om een speciale aanpak.
  • Verfresten: wanneer je je pand wil opknappen of herschilderen is het verstandig om eerst oude verf te verwijderen.
  • Mossen en aanslag: groene aanslag door mossen en aanslag komt veel voor. Een gevelreiniging met chemische of stoomreiniging beschermt je muren bovendien tegen schimmelvorming en een snelle(re) slijtage.
  • Roet: bij oudere gebouwen of in een stad kunnen door het vele verkeer roetresten op de muur van een pand ontstaan. Sommige gebouwen zijn hierdoor grauw en grijs geworden terwijl ze eigenlijk wit of een lichtere kleur hebben. Met een grondige reiniging. Verwijderen we ook deze grauwe roetdeeltjes.

Frequentie schoonmaakwerk

Gevelreinigingen vallen onder het zogenoemde periodieke schoonmaakwerk, dit zijn de werkzaamheden in of rond het pand die niet iedere dag of wekelijks nodig zijn. Vergelijkbaar is bijvoorbeeld het wassen van de ramen of boenen van parketvloeren in een gebouw. Dit zijn klussen die we niet wekelijks uitvoeren. Omdat een gevelreiniging onder periodiek schoonmaakwerk valt, kun je het dus ook combineren met ander periodiek schoonmaakwerk.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze werkwijzen of wil je direct gebruikmaken van onze diensten? Actief Cleaning Services staat graag voor je klaar om iedere schoonmaakklus aan te pakken. We komen graag met je in contact om over de opties, het plan van aanpak en meer te spreken. Aan de hand van dit gesprek kunnen we eveneens, wanneer er meer schoongemaakt moet worden, een volledig schoonmaakplan opstellen. Neem contact op via het online contactformulier. Dan plannen we zo spoedig mogelijk een gesprek met je in.