Zonnepanelen schoonmaken: schakel ons in!

Wie denkt dat zonnepanelen wel goed schoon blijven door regenval en het onnodig vinden om zonnepanelen met enige regelmaat te reinigen, heeft het mis. Zonnepanelen zijn kwetsbaar en horen op de juiste manier behandeld te worden. Wanneer één zonnepaneel vies is heeft dit impact op het rendement van alle andere panelen. Het is daarom van groot belang dat de zonnepanelen periodiek onderhoud ondergaan. Veel bedrijfs- en kantoorpanden hebben de afgelopen jaren ervoor gekozen om zonnepanelen op het dak te plaatsen, met alle voordelen van dien. Deze vragen het nodige onderhoud, wat soms vergeten wordt. Tijd om de panelen op jouw bedrijfspand, zorginstelling of appartementencomplex eens grondig te reinigen? Schakel dan de diensten van Actief Cleaning Services in.

Waarom een professional inschakelen?

Het schoonmaken van zonnepanelen is een bijzondere klus waarbij de nodige kennis en juiste materialen van belang zijn. Omdat zonnepanelen kwetsbaar zijn kun je niet zomaar alle schoonmaakmiddelen- of apparatuur gebruiken. Dit kan mogelijk de zonnepanelen ernstig beschadigen. Actief Cleaning Servies beschikt over vakmensen met ervaring in het onderhoud van zonnepanelen. Zij hebben speciale cursussen gevolgd om de perfecte schoonmaaktechnieken- en aanpak van zonnepanelen onder de knie te krijgen. Zo ben je verzekerd dat de zonnepanelen op de correcte manier zijn onderhouden.

Onze aanpak

Actief Cleaning Services maakt gebruik van duurzame en biologische schoonmaakmiddelen om zonnepanelen zo grondig mogelijk te reinigen. Enkel de schoonmaakmiddelen bestemd voor het schoonmaken van zonnepanelen brengen we mee. Buiten het gebruik van de geschikte schoonmaakmiddelen zijn ook de andere materialen zoals de borstels of hoogwerkers van de hoogste kwaliteit. De materialen zijn professioneel en goedgekeurd. Tevens proberen we zo zuinig mogelijk om te gaan met het waterverbruik.

Frequent onderhoud

Zonnepanelen zijn kwetsbaar en door viezigheid kan het rendement flink verminderen. Frequent onderhoud is daarom gewenst. Afhankelijk van de wensen en budget kunnen wij eens in de zoveel tijd langskomen en de zonnepanelen goed onder handen nemen. Dit kan een grotere beurt zijn, maar wij komen ook graag langs voor kleine onderhoudsbeurten of controles. Het is maar net waar er behoefte aan is. We adviseren je wel om zonnepanelen te laten reinigen gedurende de wintermaanden. Zo kan je tijdens de zomer optimaal profiteren van de panelen.

Neem contact met Actief Cleaning Services op

Voordat we voor je aan de slag kunnen gaan, vinden wij het belangrijk om eerst het oppervlak met zonnepanelen te bezichtigen. Op deze manier krijgen wij een beter beeld bij de grootte van de schoonmaak en kunnen wij de benodigde mensen en materialen berekenen. Voor een vrijblijvende offerte of vragen kan je eenvoudig het contactformulier invullen. Wij zijn hiernaast ook direct te bereiken op 0416 – 67 17 20 of stuur ons een mailtje naar info@actief-cleaningservices.nl.